kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güler Sabancı - Ertuğrul Günay

Haber turu

Sabancı, Günay'ı Dino sergisinde ağırladı
Geçtiğimiz gece Sakıp Sabancı Müzesi'nde "Abidin Dino-Bir Dünya" başlıklı resim sergisinin açılışı görkemli bir davetle yapıldı. Sergide Dino'nun kişiliğinin odak noktasını oluşturan dünya görüşü sergileniyor. Çok yönlü kültür ve sanat insanı Abidin Dino'nun farklı yönleriyle ağırlandığı sergi açılışına ilgi büyük oldu. Ölümününden 14 yıl sonra Dino'nun yaşamını ve sanatını gözler önünü sermeye amaçlayan bu özel sergide iş sanat ve sosyete dünyasının önde gelen simaları biraraya geldi. Sergide Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın serginin giriş kısmında karşıladı.

Corendon, havada tek fiyat uygulayacak
Corendon Havayolları vergiler dahil fiyat uygulamasına geçti. Corendon'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'dan Türkiye'ye ilk "low-cost'' (düşük maliyet) uçuşlarını başlatan Türk Charter Havayolu Corendon, yıllardır uyguladığı tek yön bilet alan vergisi sistemini değiştirdi. Şirket, Hollanda Tur Operatörleri Birliği ve Acentalar Birliğinin tüm Hollanda pazarı için almış olduğu karar gereğince www.corendon.com sitesinden yaptığı uçak bileti satışlarında vergi dahil tek fiyat uygulamasına geçti. Buna göre, Amsterdam-İstanbul uçuşları tüm vergiler dahil 64 Euro'dan başlıyor.

'Sosyal güvenlikte daha radikal reform olmalı'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik reformuyla ilgili olarak "Sosyal güvenliğin 2007 yılı sonunda beklenen açığı 26 katrilyon liradır. Bugün 2 çalışana 1 emekli düşmektedir. Aslında sosyal güvenlik mevzuatımız çökmüş. Bu yasa da 266 kez değişiklik yapılmış. Bir yasa 266 kez değişirse ne kendisidir ne de olmak istediğidir. Şimdi neyi tartışacağız? Tartışılacak, konuşulacak birşey yok" dedi.