kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Levent Yarcan, Intersport Türkiye olarak İzlanda Yatırım Bankası ile de ortak ve 30 milyon Euro'luk yatırım planları yapılıyor. Intersport ayrıca UEFA ile yaptığı anlaşma ile EURO 2008 lisanslı ürünlerinin de tek resmi perakendecisi.

Beyzbolu ne çok seviyormuşuz 3 bin sopa aldık, arabaya attık

SİNAN ÖZEDİNCİK
Yola aile şirketi olarak çıkıp spor perakendede dünya devi Intersport ile ortak olan Levent Yarcan, beyzbol sopasının Türkiye'de en çok satan ürünler arasında olduğunu, erkeklerin sopaları arabalarına aldıklarını söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Beyzbolu ne çok seviyormuşuz 3 bin sopa aldık, arabaya attık
Gençliğinden beri spor tutkunu olan Levent Yarcan, iş hayatında bu tutkusuna yatırım yaptı ve bugün bir aile şirketinden dünya çapında bir spor perakende zincirine ortak olma noktasına geldi. 1984 yılında Sporting'i kurdu. Babası, kız kardeşi ve kendisi spor dünyasında yer edinmek için kolları sıvadı. 2000 yılına kadar ithalat yaptılar, toptan sattılar ve birçok markanın distribütörlüğünü yaptılar. Ancak 1990'lı yılların sonunda global bir partner arayışına girdiler. İşte bu noktada 8 milyar Euro'luk cirosu ile Nike'tan sonra ikinci sırada yer alan Intersport ile görüşmelere başladılar. 2005 yılında, geçen 21 yılda Türkiye'nin lider spor mağazaları zinciri olmayı başaran Sporting A.Ş. ile dünya devi Intersport arasında bir lisans anlaşması imzalandı. Bu anlaşma sonucunda Sporting, Intersport'un Türkiye'deki bütün lisans haklarına sahip oldu ve mevcut beş mağazasını Intersport'a dönüştürdü.

YURTDIŞI ORTAKLIĞI
Şimdilerde ise önümüzdeki dönemler için yurt dışı ortaklığı düşünülüyor, Orta Asya'ya açılma planları yapılıyor. Levent Yarcan, bugün yüzde 50'sine İzlanda Yatırım Bankası'nın ortak olduğu Intersport'un Türkiye CEO'su. İzlanda Yatırım Bankası ile önümüzdeki 10 yıl içinde 30 milyon Euro'luk yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yarcan, Türkiye ortağı olduğu Intersport'un bu seneki cirosunun 14 milyon YTL olduğunu belirtiyor. Yarcan, "Tamamen perakendeye yöneliyoruz. En büyük hedefimiz seneye 25 milyon YTL ciroya ulaşmak... Şu anda Türkiye'nin en iyi alışveriş merkezlerinde, iki tanesi franchise olmak üzere 10 adet Intersport mağazası bulunuyor. Bu sayının 2010 yılında 35'e ulaşması hedefleniyor" diyor.

EN ÇOK HAYDAR SATILIYOR
Hala gün içinde motorsikletine binen, windsurf'ten kayağa birçok spor dalı ile ilgilenen, teniste 2002'de Türkiye ikincisi olan Levent Yarcan, Intersport'ta, birçok spor dalında ürün sattıklarını söylüyor. Ancak ilginç bir gerçek var. Şöyle ki, Yarcan, en çok satılan ürünler arasında şaşırtıcı bir şekilde beyzbol sopasının olduğunu belirtiyor. Yarcan, "Kaykay, scooter çok satıyor. Dağ bisikletine de çok talep var. Ancak en çok satanların başında Haydar geliyor. Yani beyzbol sopası... Halk dilinde 'Haydar' diyorlar. Peynir ekmek gibi satıyor. Şaşırtıcı ama yılda üç bine yakın beyzbol sopası satılıyor. Bunu düşünmek bile istemiyorum ama sanırım insanlar arabalarına alıyor" diyor.