kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

'Anlaş, birleş bütünleş'

Türk Telekom dünya telekom liginde 13. sırada yer alıyor. Ortaklık yapısı ve yönetim tarzı yönetimle sendika arasındaki kavgayı derinleştiriyor.
Grevdeki 25 bin 683 sendikalı çalışan ile sayısı 11 bini bulan kapsam dışı personel durumdan çok rahatsız.
İki hafta önce bir araya gelen Türk Telekom Yönetimi ile Haber İş Sendikası uzlaşma yolunda adım atacaktı. Nedense adım atılamadı.
Taraflar, bu kez geçen perşembe günü yeniden bir araya geldi. Yine uzlaşma olmadı! Üstelik uzlaşma için arabuluculuk yapacak isim de kalmadı! Sorunu çözmek için büyük çaba harcayan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, hafta ortasında TRT'ye genel müdür olarak gitti.
Geriye bir tek Telekom Teknik Elemanları Derneği ( TETEK) kaldı. TETEK, 1954 yılında kurulmuş. 8 bin 700 üyesi var. Üstelik üyeleri arasında Türk Telekom'da çalışan her sözleşme tipine ait personel bulunuyor. Açıkçası sendikalı olan da olmayan da burada.
Bu yapı TETEK'in elini güçlendiriyor. Sonuçta TETEK de 45 gündür süren bu grevden sıkılmış.
Haksız değil!..
Abone başına aylık geliri 17.3 doları geçen bir sabit telefon şirketi ciddi bir sarsıntı geçiriyor. Kurumun gücü ve imajı gidiyor.
O yüzden TETEK, hem Türk Telekom Yönetim Kurulu'na hem de Haber İş Sendikası'na açık bir öneri getirmiş, 'Anlaş, birleş, bütünleş' diyor.
Anlayana saz!
Anlamayana her şey az!