kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SANDALYELERİNE KAVUŞTULAR: Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası" kapsamında 600 adet tekerlekli sandalye dün ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yağmur iyi ama tasarrufa devam

Başkan Topbaş, sağanak yağışlarla barajlardaki doluluk oranının yüzde 18'i bulduğunu ancak suyun yine de dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi..
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yağışların devam edeceğini ve barajlarda su biriktiğini belirterek, "Yüzde 8'lere kadar düşen doluluk oranımız, şu anda yüzde 18'i buldu'' dedi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile ortaklaşa düzenlenen 'Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreni'nde konuşan Topbaş, kimsenin "yağmur yağıyor, barajlar doluyor, biz artık rahatız'' diye düşünmemesi gerektiğini belirterek, "Yazın, baharda yağışlar olmazsa diyerek tedbirli olursak su sıkıntısı yaşamayacağız'' diye konuştu.

VATANDAŞ UYANIK OLSUN
Kentin aydınlatılmasının maliyetine değinen Topbaş, "Düşük bir oranda, faturalara yansıması gibi bir ifade var. Henüz net olarak bana ulaşmadı. Ama bu kentin modern bir kent olması için aydınlık hale getirilmesi kaçınılmaz" dedi. 'İstanbul Boğazı'na 3. köprünün arsa spekülasyonlarına ve orman yağmasına neden olacağı' yönündeki eleştirilere de yanıt veren Topbaş şunları söyledi: "Orman alanlarının yağmalanmasına göz yumuyorsanız, köprü yapılsa da yapılmasa da bu devam edecek. Bir yönetim, erk, buna müsamaha göstermemeli." Vatandaşlara, arazilerini 25 bin nazım planlarının ilanından sonra satmalarını öneren Topbaş, "Çünkü birileri çok ucuza, belki gelecekteki değerinden ucuza kapatmaya çalışabilirler. Vatandaşımız uyanık olsun'' dedi.