kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Orta öğretimde iki önemli değişiklik daha gündeme geldi

YAŞAR ÖZAY HABER MERKEZİ
1- Meslek liseliler de ÖSS'ye girecek
Türkiye'deki 522 meslek yüksekokulu müdürünün YÖK'le yaptığı toplantıda meslek liselerinden iki yıllık meslek yüksekokullarına (MYO) sınavsız girişin kaldırılması kararı çıktı. Müdürler, sınavsız geçiş yüzünden MYO'ların ÖSS'yi kazanamamış vasat öğrencilerle dolduğunu ileri sürdüler. Karar YÖK'ün yapacağı çalışma sonrası netlik kazanacak. Türkiye'de 260 farklı programdaki MYO'larda 482 bin 208 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten ve sınavsız geçişin kaldırılmasına karşı çıkan bazı meslek lisesi müdürleri ise bir şey yapılacaksa bunun katsayı mağduriyetinin önlenmesi olduğunu vurguladılar. Meslek yüksekokullarına ÖSS ile öğrenci alınmasını savunan Prof. Dr. Niyazi Berk ve Prof. Dr. İlyas Erdal Kerey, MYO'ların alt yapılarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

2- Özel okullara sınav geri geliyor

Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sistemini değiştirmesinin ardından kendi sınavını yapmaya hazırlanıyor. Özellikle talebin yüksek olduğu Robert Koleji gibi yabancı okullara girmek isteyen öğrenciler Türkiye Özel Okullar Birliği'nce düzenlenecek, "Özel Okullar Sınavı" na girecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ortaöğretim okullarına giriş sınavıyla ilgili değişiklikleri açıklarken, Türkiye Özel Okullar Birliği'nin talep etmesi halinde özel okullar için ayrı bir sınav düzenlenebileceğini belirtmişti. Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu da bu kapsamda Özel Okullar Sınavı'nın yeniden yapılacağını açıkladı. Eyüboğlu, isteyen özel okulların Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alabileceğini söyledi. Son iki yıldır özel okullara öğrenciler OKS sonuçlarına göre yerleştiriliyordu.

Öğretmenlere özel mektup
Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel bir afiş bastırdığı 24 Kasım Öğretmenler Günü için Bakan Çelik de 600 bin öğretmene mektup gönderdi.