kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Yuvarlak kurabiye
Oda sıcaklığında margarin, yumurta, kabartma tozu, pudra şekeri ve un ilavesiyle hamur yapılır. Yarısı ayrılır, kakao ilave edilip, yoğrulur. Beyaz hamurla, kakaolu hamurdan eşit miktarda alınıp kurabiyeler yapılır. Bu karışım 15 dakika dinlendirilir. Merdane ile açılır. Yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Soğuyunca, bal ya da marmelatla servis yapılır.

Malzemeler
*
250 gr margarin
* 1 yumurta
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı kakao
* 1 çay kaşığı kabartma tozu

Köfteli çılbır
Soğanları rendeleyip, 2 kaşık yağ ile soteleyin. İçine 1 çay bardağı su ekleyin ve soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Diğer kapta kıyma, tuz, karabiber, soğan rendesi, ufalanmış ekmek içi ve 1 yumurtayı iyice yoğurun. Yuvarlak köfteler yapın. Sonra una bulayın. Tavaya sprey yağdan gezdirin ve köfteleri kızartın. 3 yumurtayı iyice çırpın, içine 1 çorba kaşığı sirke katın. Köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın. Kısık ateşte yumurtaların beyazı katılaşıncaya kadar pişirin. Üzerine kuru nane serpin.

Malzemeler
*
125 gr. Kıyma
* 2 adet rendelenmiş soğan
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yumurta (Köftenin içine koymak için)
* 3 adet yumurta (Yemeğin üzerine konmak için)
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 2 çorba kaşığı katı veya sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı sirke
* Sprey yağ
* 1 çorba kaşığı nane

Kalıpsız kek
Tereyağı ve suyu ateşte karıştırarak, tereyağı eriyene kadar pişirin ve karışımı büyük bir kaba alın. Önce karbonatı ardından şeker, un, fındık tozu ve yumurtaları karıştırarak ekleyin. 30 cm. uzunluğunda ikiye katlı 2 adet alimünyum folyo kesin üzerini sprey yağ ile yağlayın. Karışımı folyoların ortasına uzunlamasına yayın. Folyoyu uçlarını iyice bükerek kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra açıp, ılındıkdan sonra servis yapın.

Malzemeler
*
60 gr Tereyağı
* 1.5 su bardağı su
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 3 su bardağı kekun
* Zeytinyağlı aromalı sprey yağ
* 1 çay bardağı fındık tozu
* 1 yumurta
Süslemek için:
*
Ceviz