kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İÇKİ MUHABBETİ Eski TBMM Başkanı Arınç, Genç’in üslubunu içki sofralarındaki muhabbete benzetti.

Arınç-Genç düellosu

ANKARA
Genç'in, Gül, Erdoğan ve kendisine 'Sayın' dememesine kızan eski TBMM Başkanı Arınç "O beni sevmez, ben de onu sevmem" dedi..
Meclis Genel Kurulu'nda Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile TBMM eski Başkanı Bülent Arınç arasında "sayın" hitabı yüzünden kavga çıktı. Genç'in, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve kendisinden söz ederken 'sayın' dememesine kızan Arınç, kürsüye çıkarak Genç için O beni sevmez, ben de onu hiç sevmem" dedi. Gündem dışı söz alan Genç, Edirne'deki sel felaketine dikkat çekerek kabine sırasının boş olmasını eleştirdi. Daha sonra Arınç çıkıp, şöyle konuştu: "Sayın Genç'le birkaç defa Meclis'te çalışma imkânı buldum. Ben bu talihsizliğe uğrayanlardanım. Biri, kendi egosunu tatmin için Genel Kurul'un havasını bozuyor. Ben eminim ki Sayın Genç beni hiç sevmez, ben de onu hiç sevmem. Ama ben her zaman 'Sayın Genç' diye hitap ederim. Genç'in Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan adlarıyla bahsetmesi yanlış. Bu tavır, Sayın Genç'in içki sofralarındaki muhabbetine benziyor."

SAYIN DEMEYECEĞİM'
Sataşma olduğu gerekçesi ile yeniden söz alan Genç, Başkanvekili Akşener'in "Sayın sıfatını kullanın lütfen" uyarılarına "Ben demiyorum" dedi. AKP sıralarından 'Sayın de' itirazlarına da "Sen bana nezaket öğretemezsin" yanıtını verdi. Akşener, Genç'in mikrofonunu kapattı.
Haberin fotoğrafları