kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ardahan'da 10 santim kar

Yurdun kimi bölgeleri kar, kimi bölgeleri ise sağanak yağmur altında. Önceki gece eksi 3 dereceyle Ardahan yurdun en soğuk kenti olurken kar kalınlığı yüksek yerlerde 10 santimetreye ulaştı. Muğla ve ilçeleri Marmaris, Fethiye ve Bodrum'da etkili olan sel nedeniyle toplam 21 milyon YTL'lik maddi hasar meydana geldiği açıklandı.

* 2011 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 30 santim olarak ölçüldü. Yetkililer Erzincan ve Bayburt'ta yağışlı bir havanın hâkim olacağını belirterek, bu iki ilde yaşayan vatandaşları sel baskınlarına karşı uyardı.

* Trakya'da da Kırklareli merkeze bağlı Dereköy'de önceki akşam kar yağışı başladı. Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan yolda karayolları ekipleri tarafından temizleme ve tuzlama çalışması yapıldığı, kar yağışının süreceği belirtildi.

* Uludağ'da kar kalınlığı 13, Palandöken'de ise 30 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu Uludağ'da kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek.

* Kuzey Ege'de etkili olan poyraz nedeniyle, Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu.

* Ankara ve çevresinde son günlerde etkili olan yağışlar Kızılırmak'ın debisinin artmasına neden oldu. Geçen yıl minimuma düşen su seviyesi son günlerde yükselmeye başladı. Sivas girişindeki Oğlakpınarı Gözlem İstasyonu'nda 29 Temmuz'da yapılan ölçümlerde ırmağın debisinin saniyede 3.2 mekreküp olarak saptantığını belirten yetkililer, bunun 10.2 metrekübe çıktığı belirtti.