kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Osman Pamukoğlu

Pamukoğlu: Ben korkutuyorum

Tutkun AKBAŞ / HABER MERKEZİ FOTOĞRAFLAR: Cenk ERT
Şirket yöneticilerine 350 YTL'ye liderlik konferansı veren Pamukoğlu, Güneydoğu'da uçakların boş kayalara trilyonları attığını öne sürdü..
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın emekli komutanlara konuşma yasağı olarak değerlendirilen askeri tesislere girişle ilgili yönetmelik değişikliğini kastederek "Ben konuşunca korkuyorlar" dedi. Pamukoğlu, dün özel bir şirket tarafından özellikle üst düzey yöneticilere yönelik düzenlenen Liderlik Konferansı'nda konuşma yaptı. "Efsane komutandan liderlik" sunumu yapılan konferansa katılabilmek için kişi başı 350 YTL alındı ve salon tamamen doldu. Pamukoğlu bir liderin nasıl olması gerektiğini kendi üslubuyla anlatarak, özellikle teröre ilişkin de keskin çıkışlar yaptı. Genelkurmay'ın yönetmelik değişikliğine değinen Pamukoğlu "Trakya sel altındayken trilyonları boş kayalıklara atıyorlar. Birilerinin bunlara dur demesi lazım. Ben dur deyince, ben konuşunca da benden korkuyorlar. Sonra kendi kendine birşeyler yapıyorsun" dedi. Asteğmenliğin Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir yöntem olduğunu ve kaldırılması gerektiğini de savunan Pamukoğlu "Hayatta her yerde avcı olacaksın. Ya vurursun ya vurulursun ya da avını kaçırırsın. Şirkette de devlete de böyle bu" dedi.

ACİL LAFI YASAK
Liderlik için cesaret ve hızlı olmanın en önemli kriter olduğunu da belirten Pamukoğlu, "Acil lafı yasak. En nefret ettiğim kelimedir. Acil bir durum varsa geç kalmışsınız demektir" diye konuştu. Aile hayatında da, şirket ve devlet yönetiminde de ruh ve düşünce gücünün önemli olduğuna dikkat çeken Pamukoğlu, "Bir kurum, bir şirket ya da bir devlet kendi içindekilerinin becereksizlikleriyle zayıflar" dedi.
Haberin fotoğrafları