kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Baykal

CHP'den hükümete destek

ANKARA
CHP lideri Baykal, hükümetin Kuzey Irak kaynaklı terör saldırılarını sınır ötesi harekât yapmadan önlemeyi amaçlayan diplomatik girişimlerini desteklediklerini açıkladı..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin Kuzey Irak'tan terör saldırılarını askeri operasyon yapmadan önlemeye yönelik diplomatik girişimlerine destek verdiklerini belirtti. Baykal "Hükümetin çabasını biz memnuniyetle karşılıyoruz ve destekliyoruz, katkı veriyoruz" dedi. CHP lideri, atv'de "Doğruya Doğru" programında soruları yanıtlarken Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la yaptıkları görüşmenin içeriği ve ayrıntılarıyla ilgili bir açıklama yapmama kararı aldıklarını belirtti.

DİPLOMASİ
Baykal, "Askeri kararlılığın önünde diplomasiyi esas alarak, diplomasiyle amaca ulaşmaya çalışmak, diplomatik zorlayıcılık, zorlayıcı diplomasi uygulamak askeri caydırıcılığın önünde. Şimdi bu yapılıyor" dedi. CHP lideri Baykal, DTP'nin kapatılması davasını değerlendirirken de hiçbir demokraside terör örgütüne destek veren siyasi anlayışların demokrasi içinde kabul edilemeyeceğini söyledi. Baykal, "Birileri terör yapar, birileri terörü himaye eder. Böyle bir işbirliği içinde demokratik siyaset olur mu? Böyle bir şey olmaz" dedi.