kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜRSAB'IN İSTANBUL PLANI... Yedinci kez TÜRSAB'ın başkanlık koltuğuna oturan Ulusoy ilk hedefini İstanbul olarak belirledi. Teröre karşı birleşme zamanı olduğunu belirten Ulusoy'un başkanlığındaki TÜRSAB, Arkeoloji Müzesi'nin depolarında çürüyen eserleri sergilemek istiyor.

TÜRSAB, önceliği İstanbul'a verecek

HACER GEMİCİ
TÜRSAB Başkanlığı'na 7'nci kez oturan Başaran Ulusoy, yeni döneminde İstanbul'a öncelik verme kararı aldıklarını açıkladı Ulusoy, TÜRSAB olarak Sütlüce Kültür Merkezi'nin işletmesine talip olduklarını Sultanahmet'te müze kurmak istediklerini dile getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
TÜRSAB, önceliği İstanbul'a verecek
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimli genel kurulda karşısına çıkan üç adaya karşı 972 oy alan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 7'nci kez yeniden oturduğu bu koltukta bu dönem önce İstanbul diyecek. Yakın bir zamanda devreye alınacak Sütlüce Kültür Merkezi'nin işletmesine talip olan Ulusoy, Sultanahmet'te bir müze kurmaya hazırlanıyor. Bu arada dünya tur operatörlerini İstanbul'da toplayarak 'teröre hayır' dedirtme peşinde.

'KÖYÜ'NE DÖNDÜ
Bu yılki genel kurulda aday olmayacağını açıklayarak, 'Köyüme döneceğim' diyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı, 7'nci kez aynı koltuğu yeniden oturunca, "Aslında yine köyüme geri döndüm. Bu eski köyüm" dedi. Ulusoy ilk iş olarak teröre karşı, "barış deklerasyonu' yayınlarken, bunu tüm Avrupa ve Asya'daki tur operatörlerine gönderdi. 4-5 ay içinde İstanbul'da dünyadaki dev seyahat acentalarını ağırlayacağını duyuran Ulusoy, "Teröre karşı birleşmenin zamanı" diyor. Yeni dönemde İstanbul'a kendilerini adayacaklarını da anlatan Ulusoy, bu anlamda iki adımı da şimdiden atmış. Yakın bir süre sonra bitecek olan Sütlüce Kongre Merkezi'nin işletmesine talip oldukların açıklayan Ulusoy, bir yandan da İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin depolarında yıllardır bekleyen eserleri sergilemek için bir müzeye de talip olmuş durumda. "Sultanahmet'te bana yer gösterecekler ve burada bir müzeyi işletmeye açacağım" diyen Ulusoy, İstanbul'un 2010 yılında kültür başkenti olması için operaları, müzeleri, tiyatroları olması gerektiğinin altını çizerek, "Tüm bunları Turizm ve Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay'a ilettik. Sayın Bakanımız ile tam bir uyum içinde çalışıyoruz. 2010 yılında İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyonu bulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.