kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Venezüella Devlet Başkanı Chavez (sağda), Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile bir araya geldi.

'ABD, İran'ı işgal ederse petrol 200 dolara fırlar'

Venezüella Devlet Başkanı Chavez, ABD'nin İran'ı işgal etmesi durumunda petrolün 200 dolara kadar tırmanacağını söyledi..
Son aylarda rekor üstüne rekor kıran petrol fiyatları uluslararası arenada tartışılmaya devam ediyor. Özellikle ABD ile OPEC ülkeleri arasında devam eden üretim artışı kavgası hafta sonu Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen OPEC toplantısına damgasını vurdu. Toplantıda konuşan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD'nin İran veya Venezüella'ya saldırması durumunda petrol fiyatlarının 200 dolara kadar yükselebileceği uyarısında bulundu. AP haber ajansına göre, Chavez, ABD'nin dış politikaları doğrultusunda OPEC ülkelerini hedef almaması gerektiğini söyledi. Chavez, "Eğer ABD İran'ı işgal etme çılgınlığında bulunursa ve/veya bir kez daha Venezüella'ya saldırı girişimine kalkışırsa petrol fiyatları sadece 100 doları geçmekle kalmaz, 200 dolara kadar yükselebilir" dedi.

GÜNDEMDE ARTIŞ YOK
Geçtiğimiz hafta ABD Enerji Bakanlığı yetkilileri, OPEC'in üretim artışına gitmesi için çağrıda bulunmuş ancak OPEC ülkeleri önümüzdeki ay Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak toplantıya kadar böyle bir gündem maddeleri olmadığını bildirmişti.