kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Ölü toprağı serpilmiş cinsel hayatlar

Derler ki; "Evlilik aşkı öldürüyormuş!" Ölen bir tek aşk mı sizce? Bence "Hayır." Asıl haline oturup ağlanılacak şey; 'cinsel yaşam!' Gerçek şu ki, çoğu evli çiftin cinsel yaşamlarının üzerine 'ölü toprağı serpilmiş!' Arada bir 'şeytan!' da dürtmese, durum tam anlamı ile vahim. 'İkiz yataklar' ne yazık ki boş kalmış. Aynı evin içindeki karı-kocalar başıboş dolaşıyor. Ayrı kanepelerde birbirlerine sırtı dönük yatıyorlar. Hiçbir şekilde konuşmuyorlar. Hiçbir şey paylaşmıyorlar. Arada bir sevişmeler de sadece 'sus' payı için; sırf birbirlerine karşı 'sevişiyoruz' demek için. Ama o sevişmeler bile 'kısa programlı!' Ha banyoda dişinizi fırçalamışsınız, ha sevişmişsiniz. Aslında bıçak çoktan kemiğe dayanmış ama nedense kimsenin birbirine karşı gıkı bile çıkmıyor. Gıkları çıkmadığı gibi de sabır gösteriyorlar. Ama sabır da bir yere kadar.

YETER ARTIK!
Daha geçen gün, sabrı tükenen bir kadınla konuştum. 14 yıllık kocasından boşanmak istiyordu. "Neden boşanmak istiyorsunuz?" diye sorduğumda, ilginç bir cevap verdi: "Cinsel hayatımız yok!" Anlaşılan kadın, 14 yılın sonunda kendi kendine "Yeter artık!" demiş. Fakat işin daha ilginç yanı, arkadaşı hakkında yaptığı itiraf oldu: "Arkadaşımın da kocasıyla tam 11 yıldır cinsel hayatı yok!" Şaşkınlıktan olsa gerek kendimi tutamayıp "Yok artık!" dedim.

KOCAM BENCİLDİ
Ama sizin de merak ettiğiniz soruyu kadına sordum: "Peki, bu zamana kadar başka biriyle ilişkiniz de mi olmadı hiç?" Vallahi ben de kadının yalancısıyım, 'olmamış!' Kadına son bir soru sordum: "Kocanızla cinsel hayatınız neden yok?" Dedi ki; "Kocamın bencilliği yüzünden." Arkasından ekledi; "Sanmayın ki benim gibi kadınların sayısı Türkiye'de az." Kadın, son söylediği sözde bence haklıydı. Türkiye'de evli çiftlerin çoğunun cinsel yaşamları ne yazık ki 'senede bir kere!' Bir de cinsel hayatı olup da, hiç orgazm olamayan kadınları buna eklersek, işin gerçeği durum pek de iç açıcı değil. O gün utancımdan kadına daha fazla soru soramadım. Ama aklımı da şu soru kurcaladı doğrusu: "Kadın, kocasını bencil olmakla suçlarken acaba neyi kastetmek istedi?" Bu sorunun cevabını bilen varsa bir adım beri gelsin.