kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köşk'ün iş dünyasıyla büyük buluşması

İLİŞKİLİ HABERLER
Köşk'ün iş dünyasıyla büyük buluşması
"Herkesin bir tarzı var. Benimki de böyle" Bu sözler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait. Gül, geçtiğimiz hafta işadamları heyeti ile gerçekleştirdiği ilk resmi gezi olan Azerbaycan yolunda, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in tarzını eleştirmemeye, O'nu incitmemeye özen göstererek konuştu. Gözlemlerimize gelince:

* Gül'ün, gerek gidiş gerekse dönüşte uçağı baştan başa gezip, iş adamlarıyla tokalaşıp hal hatır sorması etkileyiciydi.

* İş dünyası, devleti yanında gördüğünü hissetti. Cumhurbaşkanı, "erişilebilir, dokunulabilir" profil çizdi.

* Türk Cumhuriyetleri ile son yıllarda "kardeşlik edebiyatı"na sıkışan ilişkilerde yeni bir sayfa açtı. "Bir yanda heyecan ve duygu diğer yanda realite var. Artık heyecanla rasyonaliteyi birleştireceğiz" dedi.

* Ciddi imaj sorunu olan Türkiye'yi, gerçek yüzüyle dünyaya tanıtma misyonunu üstleneceğini hissettirdi.

* AB dosyasını ihmal etmedi. "Konjonktür değişebiliyor. Avantajlı iken avantajsız duruma geçebiliyorsunuz. Son 5 yılda gerçekleştirdiğimiz reformları daha önce yapabilseydik, müzakerelere daha önce başlayabilseydik, bugün başka noktada olurduk" hatırlatmasını yaptı.

* İç siyasete girmemeye dikkat etti. Köşk'e ve yeni rolüne alışmış görüntü verdi. Ancak, fazla protokoler çizgide bazen tutuktu, doğallığını arzu ettiği kadar yansıtamadı. Belki de bunun için zamana ihtiyacı vardı