kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akbank'ın Wings kartıyla tarihi uçuşa 'kanat' açtılar

CEREN AKDAĞ HABER MERKEZİ
Dünyanın en büyük metal kuşu 'Airbus 380'in Singapur'dan Sydney'e yaptığı ilk ticari uçuşuna Akbank'ın Wings kartıyla Türkler de katıldı. 7.5 saatlik yolculukta meraklılar yerine oturmadı..
Ekvator ikliminin sıcaklığı yetmezmiş gibi Singapur Havayolları'nın CEO'su Chew Choon Seng'in "Bu uçağa binenler tarihe adını yazdıracak" sözleri iyice nefesimi daraltıyor. Singapur Havaalanı girişinde elinde orkidelerle yolcuları karşılayan görevlilerin gösterdiği "A380'le ilk uçuş" tabelasının etrafı dünyanın her yerinden gelen meraklılarla dolu. Herkes bu anı ve uçuşa katılanları görüntülemeye çalışıyor. Uçakta Akbank Kredi Kartları Bölüm Başkanı Mine Könüman, Wings kartın talihlileri Ekrem Kiracıoğlu, Metin Erkan, Onur Ertuğ ve gazeteci Figen Batur da yer alıyor. Tarihe geçen, uçuşa katıldıkları için sertifika alan 471 kişi iki yıl önceden inşaatına başlanan özel körüklerden içeri alınıyor.

HAVADA 7.5 SAAT PARTİ
Yıllardır konuşulan, 2 yıldır yolcularını bekleyen A380'nin nihayet içindeyiz. Yerini bulan oturmuyor, fotoğraf makinesiyle uçağın her yerini görüntülüyor. Uçakta ilk dikkatimi her koltuktaki televizyonlar çekiyor. Bilgisayar oyunlarının, 100 film seçeneğinin, müzik kanallarının, TV programlarının bulunduğu ekranı isterseniz bilgisayara çevirip yazı yazabiliyorsunuz. Yeni oyuncağın kumandasıyla oynarken pilotun "Şimdi havalanıyoruz" anonsu gelince eski filmlerden hatırladığımız alkış sahnesi kopuyor. Uçakta tercihiyle ekonomi sınıfı koltukları fazla tutulmuş ve daha fazla yer olmasına rağmen 12 tane yataklı süit yapılmış. Üst katta, business ve ekonomi sınıfında parti havası devam ediyor. Meksika'dan gelen yolcu herkesin imzasını alıyor ve defteri çerçeveleteceğini söylüyor. En lüks yolcu uçağının koltukları arasında ise Singapur Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Lee yolcuların düşüncelerini soruyor. Sohbetimizde daha önce çıkan haberlere dayanarak uçağın içinde alışveriş dükkânlarının niye yer almadığını soruyorum. Yanıt oldukça açık: "Evet koltuk sayısını azaltıp bir sürü dükkân açabilirdik ancak o zaman bu kadar pahalı bir uçağın masraflarını nasıl çıkartacağız."