kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Özel hastanenin istediği fahiş farklar düzenlenecek'

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
Sağlık Bakanı Akdağ, özel hastanelerin sigortalı vatandaşlardan astronomik fark talep ettiğini, ilaçtaki gibi katkı payı formülünün uygulanabileceğini belirtti..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin sözleşmelerinde bir kısıtlama olmadığı için hastalardan bir fark ücreti talep edildiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde vatandaşımızın alım gücünü zorlamayacak şekilde özel sektörden hizmet alınması için gerekli düzenlemeyi yapacağız'' dedi. İngiltere Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yapmak üzere İngiltere'ye giden Akdağ, bu ülkeye hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Akdağ, gazetecilerin 'Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) muayene ve tedavi ücretlerinde özel hastanelere astronomik fark ödediği' yolundaki haberlerle ilgili olarak, "Bu konuda düzenleme yapacağız" dedi. Özel hastanelerin bazı hekimlere astronomik ücretler ödeyerek transfer ettiğini belirten Akdağ, bu transfer ücretlerinin vatandaşlardan alınan ücret farklarıyla karşılandığını ve bunu kabul edilebilir bulmadığını söyledi.

KISITLAMA YOK
Akdağ "Haziran 2007'den bu yana SGK, özel sektörden hizmet alıyor. Geçmişte de bu uygulamalar gerek SSK, gerekse emekliler ve memurlar için yapılıyordu ama böyle komple şekilde değil. Ancak bu sürede özel hastanelerin önemli bir kısmı sözleşmelerde bir kısıtlama olmadığı için fark ücreti talep edip, alıyor" diye konuştu. "Ödemelerde düşünülen bir kıstas var mı?'' sorusu üzerine de Akdağ, ilaç ödemelerinde olduğu gibi yüzde 10-20'lik veya buna benzer birtakım katkı payları şeklinde bir formül olabileceği yanıtını verdi.