kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gündüz programları kırmızı nokta ile yayınlansın

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN
Berna Laçin bugünden itibaren yeni bir programla atv'de olacak: 'Kadın Olmak'... Laçin, "Gündüz kuşağında gözyaşı, ajitasyon ve kavga var. Bu programlar gece 24.00'ten sonra kırmızı noktayla yayınlanmalı" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gündüz programları kırmızı nokta ile yayınlansın
Berna Laçin, atv'de bugün 'Kadın Olmak' adlı yeni bir programla karşınızı çıkacak. Hafta içi her gün izleyiciyle buluşacak olan Laçin, modadan hobiye, yemekten çocuk bakımına kadar birçok konuyu uzmanlar eşliğinde anlatacak. Kadının ihtiyacı olan her türlü pratik bilgiyi bu programda işleyeceklerini söyleyen Laçin, izleyicilerle birlikte kendisinin de çok şey öğreneceğini söylüyor. Laçin'le yeni programını, geçmişte girdiği polemikleri ve yeni projeleri üzerine konuştuk...

* 'Kadın Olmak' adlı projede sizi çeken ne oldu?
Alternatif bir kadın programı yapmanın peşindeyiz. Üretime yönelik, insanların hayatına yenilik katabilecekleri bir program... Gündüz kuşağında büyük bir boşluk var. Genelde kan, gözyaşı, kavga dolu programlar silsilesi... Bunlar çok tutuyor. Dolayısıyla yaptığımız program çok riskli. Umarım insanlar sadece kavga etmeyi ve bunları izlemeyi sevmiyordur.

* Bu programlar karşısında reyting alamamak gibi bir korkunuz yok mu hiç?
Yok... Zaten korkuyorsan televizyonculuk yapmayacaksın. Şu an gündüz programlarının yüzde 90'ının gece 24.00'ten sonra yayınlanması lazım. 13 yaşın altındaki çocukların izlememesi gerek bunları... Sadece meraklıları izlesin. Çünkü toplumun sağlığını bozacak programlar bunlar. Kırmızı noktalı bana göre... Kırmızı nokta olması için açık saçık olması gerekmiyor. Ama aralarında güzel programlar da var. Mesela Derya Baykal'ınkini beğeniyorum.

* 'Kadın Olmak'ta 4 ya da 5 bölüm olacakmış...
Çok büyük bir dekorumuz var. Bu dekorun içinde bir bahçe, çocuk odası, mutfak gibi değişik bölümler olacak. Mutfakta her gün yemek tarifleri verilecek ve konuğumuzu ağırlayacağız. Bence sabah kuşağında en doğru televizyonculuğu Seda Sayan yapıyor. Seda bütün karmaşanın içinde insanları bir şekilde eğlendirmeyi beceriyor. Benim yaptığım şey çok çok farklı olacak. Seda insanları sabah saatlerinde güzel güzel eğlendirsin, insanların yüzünü gözünü şöyle güzel bir açsın. Öğleden sonra kadınlar 'Akşama ne yapacağız?' dedikleri noktada ben devreye girip kadınların ailelerine, arkadaşlarına güzel yemekler hazırlayacabilecekleri bilgiler vereyim. Açıkçası Seda'yla günü paylaşmaya niyetliyim.

ANNELİĞİME LAF ETTİRMEM
* Ev işleriyle aranız nasıl?
Ben hayatımda hiç ev işi yapmadan, çocuk doğurma yaşına kadar geldim. Ailenin tek kızı olduğum için annem bana iş yaptırmazdı. 'Aman ben çok yaptım, sen yapma derdi". Çocuk doğurunca bambaşka dünyaya geçiş yaptım. Birden ev kadınlığıyla yüzleşmek durumunda kaldım. Ne yapacağımı şaşırdım ve acayip bocaladım. Ve bir süre sonra şunu anladım; çocuğunuz sizden ne ünlü olmanızı, ne çok para kazanmanızı ne de çok entelektüel olmanızı istiyor. Çocuğunuz, evde oturup sakızlı muhallebi yapan bir anne istiyor. Bir süre attan düşmüşe döndüm. Bayağı zorlu bir dönem geçirdim. Ve ilk iki buçuk sene hemen hemen hiç çalışmadım. Kızım Ada iki buçuk yaşına geldiğinde yarım gün okula gitmeye başladı. Sonra ben de yarım günlük işler bakmaya başladık. 'Evim Evim Güzel Evim' adlı programı ve birkaç sit-com yaptım... Şöyle söyleyeyim her şeyime laf edebilirsiniz ama anneliğime asla...

* Geçen yıl Kudret Sabancı ile Sanem Çelik skandalının ardından, arkadaşınız Esra Akkaya'nın yanında yer alıp, sert açıklamalar yaptınız. Bu olaydan pişmanlık duydunuz mu?
Çok ağır laflar ettiler. O zaman edilen laflara çok üzülüyordum. Ama ben o gün de 'Gün olacak, devran dönecek ve herkes benim haklı olduğumu görecek' demiştim. Bugün de ne kadar haklı olduğumu görüyorum. Bütün olayların gelişimi, arkadan patlayan birçok skandal nasıl bir kaygan zeminde oturduğumuzu, bu televizyon denen aygıtın neler barındırdığını ispatladı. Ve insanların birbirine bu lafları söylerken aslında başka hesaplar peşinde olduğunu herkes gördü. Benim haklı olduğumu gördüler. Şöyle söyleyeyim zorlu bir sınavdan geçtim. Hem de 'aferim'le geçtim.

* Geçtiğimiz günlerde bir tanıtımda gazeteciler size 'Bir şeyler patlatın' tarzında şeyler söyledi. Bu durum sizi rahatsız etmedi mi?
Bu laf bana söylenmemeli. Hayatımda ne zaman magazinde olmuşum? Bugün de istesem Hülya Avşar'a bir laf atarım. Sen de beni manşet yaparsın zaten. 'Maden bulduk' diye yaptılar. Ama benden maden olmaz. İnsanın geçmişi temizse rahat oluyor. Benim skandalım yok.

* Hala eski görüntüleriniz yayınlanıp duruyor ama...
Durup durup o görüntüleri karşımıza çıkarıyorlar. Kapatmanın zamanı gelmedi mi artık? Ne o jeep'in içindeki bendim, ne de başka bir şey. Sürekli bizi kavga ettirmeye çalışılıyorlar. O zaman bile kavga etmedik. Benim ağzımda Sanem'e (Çelik) bir çok laf söylendi. Ama bunları hiçbir zaman kanıtlayamadılar. Bitmiş bir şeyi gündeme getirmenin artık anlamı yok. Artık bayatladı. Bizim için kışkırtıcı olmuyor. Artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz. (gülüyor) Bin tane yeni skandal var, onlarla ilgilenin.
YENİ atv 12.50
Haberin fotoğrafları