kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen anma törenleri

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen anma törenleri
Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 69. yılında, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle anılıyor.

Adana'da Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Atış, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla andıklarını belirterek, ''Onun izinde ilerlemeye çalışıyoruz'' dedi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özsan Amfisi'nde devam eden anma törenlerinde, 6. Kolordu Komutanlığı adına konuşma yapan Yarbay Hüdai Tırpancı, Atatürk'ün hayatı ve katıldığı savaşlar hakkında bilgiler verdi.

ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yaşar ise Türkiye'de Cumhuriyet ve demokrasi üzerine tartışmaların artarak devam ettiğini belirterek, ''Cumhuriyeti tanımak için monarşiyi iyi tanımak gerek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri ''Atatürk'ün Gençliğe Cevabı''adlı oyunu sahneledi.

ANTALYA

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.

Vali Alaaddin Yüksel, tören alanında bulunan anı defterine şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, kurduğunuz Cumhuriyet ile çağdaş bir devlet yarattınız. Yaktığınız ve hiç sönmeyecek olan çağdaşlık meşalesi, tarihin akışı içerisinde Türk Milleti'nin medeniyet yolunu daima aydınlatacaktır. Aziz Atam, Milletimizin aydınlık zihni, vefakar sinesi ve engin sevgisi seni ebediyete kadar yaşatacaktır. Vatan sana minnettardır.''

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda, ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri anma programı düzenledi.

Programda öğrenciler, Atatürk Oratoryosu'nu sundu.

HATAY

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Büyük Önder Atatürk'ün bıraktığı kutsal emanetlere sonsuza kadar sahip çıkılacağını söyledi.

Türk ulusunun Cumhuriyet'in temel niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü canı pahasına korumaya devam edeceğini belirten Kayhan, ''Atatürk'ün manevi varlığı ilke ve devrimleri bizlere güç vermekte yolumuzu aydınlatmaktadır'' dedi.Daha sonra Antakya Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi açıldı.Burada düzenlenen törende, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

ARTVİN

Artvin'deki anma etkinlikleri, vilayet meydanındaki Atatürk Anıtı'na Artvin Vali Vekili Mustafa Altınpınar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, Belediye Başkanı Emin Özgün'ün yanı sıra diğer kamu kurum kuruluş, siyasi partiler, dernek, vakıf ve sivil kuruluş temsilcilerince çelenk konulmasıyla başladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla bayraklar yarıya indirildi.Anma törenleri daha sonra Vizyon Sineması Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle sürdü.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal, Belediye Başkanı Ahmet Aygün ve beraberindekiler, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydular, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudular.

Vali Doğan, daha sonra Şeref Defteri'ni imzaladı.Anma törenine daha sonra Valilik Kültür Merkezi'nde devam edildi.8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Topçu Albay Murat İşözen, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün Askeri Yönü'', Namık Kemal Üniversitesi'nden okutman Nurettin Doygun da ''Atatürk ve Eğitim'' konulu konuşma yaptı.

ERZURUM

Erzurum'da, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, Vali Vekili Nurullah Aktaş, 9. Kolordu Komutanı Nejat Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in çelenk koymasıyla başladı.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Atatürk Anıtı'ndaki Türk bayrakları yarıya indirildi.Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam eden anma töreninde, 9. Kolordu Komutanlığında görevli İstihbarat Kurmay Yüzbaşı Ramazan Türkmen, Büyük Önder Atatürk'ün Türk milletini yok etmek isteyen düşmanlara karşı ölüm kalım mücadelesini başlatıp başarıyla sonuçlandırdığını söyledi.

Tören, konuşmaların ardından 9. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu ile Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencileri tarafından sunulan müzik
dinletisiyle sona erdi.

Bu arada müzik dinletisi sırasında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Murat Aydın baygınlık geçirdi. Görevliler tarafından sahne arkasına alınan Aydın, salondaki sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından kendine geldi.

ERZİNCAN

Erzincan Valisi Ali Güngör, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un katıldığı anma törenleri, belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı.

Müftülük toplantı salonunda devam eden törenlerde Topçu Kurmay Albay Mustafa Altun, ''Atatürk'ü anmak ve anlamak'' tarih öğretmeni Tülin Karpınar da ''Atatürk Ülküsü'' konulu konuşma yaptılar.Atatürk Oratoryosu ve İzmir Marşı'nın okunduğu törenler, Atatürk konulu fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Erzincan'ın Tercan ilçesinde de düzenlenen törenlerde Atatürk konulu belgeselin gösterimi yapıldı.

BİNGÖL


Bingöl'de Vali Vehbi Avuç, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya'nın Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan anma törenine katılanların yakalarına, belediye zabıtası tarafından Atatürk fotoğrafları takıldı.

AA