kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Yaşamın Kıyısında

Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" filmini seyretmedinizse, vakit kaybetmeden gidin.
Muhterem Nur'un, gişe rekorları kırdığı dönemde başladı Türk sinemasına tutkum. Siyah-beyaz filmlerden sonra, "Halıcı Kız" ile, yarısı renkli filme geçişimizdeki heyecanımı hatırlarım.
Zengin adam-fakir kız hikâyeleri, umutsuz ama yakıcı aşklar, kavuşamayan sevgililer, küçük Emrah'ın hıçkırıkları, Ayşecik'in Pollyanna oyunları...
Türk sinemasını emekleme döneminde de sevdim. Ama şimdi gururla söyleyebilirim ki, artık rahatça başka ülkelerle yarışabilecek düzeydeyiz.
"Yaşamın Kıyısında" birinci sınıf bir eser. Bir dizi acı olay, nefes nefese seyredilmesini sağlayacak bir kurgu ile seyirciye sunulmuş. Elden kaçan fırsatlara üzülüyorsunuz, ama takılıp kalmıyorsunuz. Çünkü hayat, yeni imkânlar ve güzelliklerle, dostluklarla akıp gidiyor. Nurgül Yeşilçay, Altın Portakal'ı Özgü Namal ile paylaşmayı doğrusu hak ediyordu. Bu iki ve güzel genç hanım, komediden ziyade dramlarda etkileyici. Zaten güzelliklerini değil, belirli bir karakteri öne çıkarıyor, canlandırdıkları kişinin adeta etine kemiğine bürünüyorlar. Türk filminin kat ettiği bu önemli mesafe gururumu okşuyor.
Başarıda rolü olanlara alkışlar...