kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Bıçak kemiğe dayandı

8 askerin serbest bırakılacağını zaten Tayyip Erdoğan biliyordu ve gazetecilere "sürprizlere açık olun" demişti. Elbette askerlerimizin kazasız belasız ülkemize gelmesi memnuniyet verici ama, Türkiye'nin bunun ötesinde talepleri var. Kuzey Irak'a giden yabancı basın, PKK'lıların ellerini kollarını sallayarak Kuzey Irak'ta dolaştığını, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin önde gelen üyelerinin dahi, PKK'nın bu hareket serbestisini muhabirlere açıkça anlattığını naklediyor.
Los Angeles Times: "Süleymaniye'nin kuzeyinde Mardu köyünde meşe ağaçlarının arasındaki evler PKK'nın merkezi olarak kullanılıyor..."
Telegraph: "Kürt yönetimi PKK'lıların yerini çok iyi biliyor. Buraya ulaştığınızda, bir anda karşınıza beyaz tenis ayakkabılı militanlar çıkıyor..."
New York Times: "KYB'nin önde gelen üyelerinden Mala Bahtiyar ile konuştuğumuzda, bize, 'PKK'lılar konuklarımız. Onları desteklemiyoruz ama, PKK'yı kısıtlamak için Bağdat'tan açık talimat da gelmedi' diyor."
Görüldüğü gibi, Türkiye, ABD'den beklentilerinde haklı. Ama sonuç ne olacak? Yıllardır sabrediyoruz ve uyutuluyoruz. Acaba bu defa ABD bıçağın kemiğe dayandığını idrak edebilecek mi?