kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Birlik beraberlik mesajı

Askeri zevatın Başbakan'ın uçağında Amerika'ya gitmesi, birlik ve bütünlük mesajı verilmesi açısından çok önemli. Çünkü, bu konuda kafalar karışık; güvensizlik devam ediyor.
Meselâ, geçtiğimiz Salı günü, Tayyip Erdoğan'ın Grup'ta sarf ettiği sözler: "Zaman zaman bazı televizyon kanallarında görüyoruz. Yaptıkları tek var, tahrik etmek. Bunlar sadece tahrik memuru olarak görev yapıyorlar. Sınıfı ne olursa olsun, açık ve net konuşuyorum. İster emekli, ister muvazzaf olsun, kim olursa olsun. Bu ülkenin bunlar birliğine ve beraberliğine saldırmaktan başka bir şey değildir. Sadece oraya gelip 'Acaba biz buradan hükümeti nasıl köşeye sıkıştırırız...' Yaptıkları bu."
Bu güvensizlik, başka kesimler tarafından da paylaşılıyor. "Acaba, askerlerin dizginleri elinde tutacağı daha otoriter bir rejime sürükleniyor muyuz?" endişesi mevcut.
El oğlu içimizdeki tereddütleri rahatça kullanıyor. Meselâ Barzani, 29 Ekim'de yaptığı açıklamada aynen şöyle dedi: "PKK sadece bir bahane. Türk ordusu bir yandan Irak Kürdistanı'nı gözüne kestirmiş durumda. Bir yandan da hedefinde Adalet ve Kalkınma Partisi var."
Irak Kürdistan Ulusal Meclisi Başkanı Adnan Müfti de, Hasan Cemal'e verdiği mülâkatta, "Asker, PKK ve Kuzey Irak üzerinden AKP ve hükumeti zayıflatmak istiyor" diye konuştu.
Tabii bu güvensizliğin doğmasına, Genelkurmay Başkanı'nın, 12 Nisan'dan beri Kuzey Irak'a girilmesi konusunu kamuoyu önünde ısrarla tartışmaya açması; daha sonra Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin e-muhtırayla Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine karşı çıkması ve nihayet bir başka emuhtırayla vatandaşları teröre karşı "toplumsal reflekse" davet etmesi gibi olaylar sebep oldu.
Toplumsal refleks adına şehitlerimizin cenaze törenlerinde iktidara gösterilen sert tepkileri unutmadık. Neden şimdi şehit cenazelerinde böyle bir reaksiyona şahit olmuyoruz? Maalesef, Atatürkçü Düşünce Derneği yeniden ortaya çıktı; provokasyonlara hazır olmalıyız. Türkiye, zor günlerin arefesinde. Birbirimize karşı duyduğumuz güvensizliği aşmak zorundayız.