kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnterpol'ün aradığı El Kaideli Konya'da yakalandı

+
Yeni Haber
Terör örgütü El Kaide üyesi olduğu ve Frankfurt Havalimanı ile Ramstein Hava Üssü'ne yönelik Eylül ayında bombalı eylem planlayan grup arasında bulunduğu iddiasıyla İnterpol tarafından 'kilit isim' olarak aranan Atilla S. (22) Konya'da yakalandı.

Almanya'da El Kaide bağlantılı olarak geçtiğimiz Eylül ayında yapılması planlanan eylemler engellenmişti. İnterpol, Almanya'daki soruşturma çerçevesinde "Muaz" kod adlı Atilla S.'yi kilit isim olarak arıyordu. El Kaide terör örgütü ile bağlantılı olduğu öne sürülen Atilla S.'nin, Almanya'da delil yetersizliğinden serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye geldiği belirlendi. Atilla S'nin yakalanması için Alman makamları Türkiye'den yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, durumu Konya Emniyetine bildirdi. Atilla S'nin merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde bir evde olduğunu tespit eden Konya polisi, eve operasyon yaptı. Evde gözaltına alınan Atilla S. Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü Alman makamlarına Atilla S.'nin yakalandığı bilgisini verdi.

Şüpheli Atilla S., bugün geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Atilla S., daha sonra ifadesi alınmak üzere tekrar Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Alman istihbaratının yoğun çalışmaları sonucu engellenen eylemler öncesinde ele geçirilen 730 kiloluk patlayıcı maddeyle birlikte yakalanan F.M. Gelowicz, D.M. Schneider ve Adem Yılmaz'ın Pakistan'da eğitildikleri açıklanmıştı. Alman güvenlik birimleri, söz konusu 3 zanlıyla bağlantılı olan ve Pakistan'da eğitildiği belirlenen iki Türk'ten diğerinin de Atilla S. olduğunu belirlemişti.

Atilla S. hakkında Almanya'da 11 Eylül'ün yıldönümünde Frankfurt Havalimanı ile Ramstein Hava Üssü'ne yönelik eylem planlayan El Kaide grubuyla bağlantılı olduğu iddiası bulunuyor.

Almanya'nın Ulm kentinde doğan Atilla S., Haziran 2006'da Pakistan'a gitmiş, aynı yıl Aralık ayında tutuklu zanlı Gelowicz'le Almanya'daki Ramstein adlı ABD üssünü gözetlerken yakalanmıştı.

(CHA)