kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Facebook'ta dört farklı Helin Avşar var.

Facebook'ta Türkler ilk 5'e girdi

Facebook'a üye Türklerin sayısı bir ayda üçe katlanıp, 860 bine ulaştı. Tüm dünyada 51 milyon üyesi olan sitede Türkiye, kullanıcı sayısıyla ilk beşe girdi..
Türkler, internette bir salgın gibi yayılan Facebook'u sevdi. 2004 yılında, o zaman 19 yaşında olan ABD-Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg'in yarattığı sosyal iletişim ağı, dünyanın en çok kullanılan internet sitelerinden birine dönüşmekle kalmadı. Bir ayda Türkiye'deki üye sayısını, üç katına çıkardı. SABAH gazetesinde geçen ay bu internet sitesiyle ilgili yazı dizisi hazırlandığında Türkiye'deki üye sayısı, 275 bin civarındaydı. Bugün bu sayı, 860 bini buldu. Üstelik, tüm dünyadan 51 milyon kullanıcısı bulanan sitede Türkiye, bu sayıyla ilk beşe girdi. En çok Facebook üyesi bulunan ülkeler listesinde ABD, Kanada ve İngiltere ortalama 7'şer milyon kişiyle ilk üçe girdi. Türkiye, bir milyon kullanıcılı Avustralya'nın ardından beşinci oldu.

İLGİNÇ GRUP İSİMLERİ
Facebook'u, Türkiye'nin ünlü isimleri de çok sevdi. Hatta ünlüler birbirleriyle arkadaş olmak için neredeyse yarışa başladı. Bu sanal ortamda en fazla rağbet gören ünlülerin arasında, Hülya Avşar'ın kız kardeşi Helin Avşar geliyor. Facebook'ta dört farklı Helin Avşar sayfası bulunuyor. Öte yandan Facebook, ilginç grup isimleriyle de dikkat çekiyor. Örneğin, "Evlenip Balayına Gideceğime, Bekâr Kalıp Alayına Giderim" adlı grubun 3 bin 800 üyesi var. "Eli Yüzü Düzgün Helal Süt Emmişler" grubunun ise bin 50 üyesi bulunuyor. "Türkçe Konuşurken İngilizce Sözcük Kullananlara Uyuz Olanlar" grubuna ise bin 400 kişi üye.