kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yine bir okul katliamı!

Yeni Haber
Finlandiya'da bir okulda ateş açan gencin, 8 kişiyi öldürdükten sonra kendisini de vurduğu bildirildi.

Emniyet Müdürü Matti Tohkanen düzenlediği basın toplantısında, Tuusula'daki saldırıda 5 erkek, 2 kız öğrenci ile okul müdürü kadının öldüğünü söyledi.

Sınıf sınıf dolaşarak yaptığı saldırıdan sonra kendisini de vuran 18 yaşındaki gencin hastaneye kaldırıldığı, durumunun ağır olduğu bildirildi.

Jokela Yüksek Okulu'ndaki saldırıdan kaçmaya çalışan sayıları 10'un üzerindki öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

Tohkanen, saldırıyı yapan gencin silah ruhsatını 19 Ekim'de aldığını ve daha önce bir suç kaydı bulunmadığını söyledi.

KATLİAM YOUTUBE'DA

Bu arada Fin medyası, ülkeyi şoke eden saldırıyı yapan kişinin planını YouTube video sitesine gönderdiği videoyla daha önce açığa vurduğunu duyurdu.

"Jokela Yüksek Okul Katliamı" adlı, 11 Temmuz 2007 tarihli videoda, göl kenarında bir bina ve silah tutan bir gencin fotoğraflarının görüldüğü belirtildi. Videoyu gönderen kişinin "kullanıcı profilin"nde, "Finlandiya'dan 18 yaşında bir adam" olarak geçtiği belirtildi.

Sturmgeist89 adlı kullanıcının kendisi hakkındaki bilgilerin yer aldığı yazıda, "sisteme karşı devrim" çağrısında bulunulduğu ve "Davam için savaşmaya ve ölmeye hazırım. Ben, doğal bir seçici olarak, doğal seleksiyonda başarısız olan, insanoğlunun yüz karası olanları ortadan kaldıracağım" ifadesinin yer aldığı bildirildi.