kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Beyazıt ve Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer yeni World'ü tanıttı.

World tek çatı oldu, bağış bile yapan yeni kart doğdu

Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Somer, World markası altında toplanan kart ve üyelikler ile belirlenen sosyal sorumluluk projelerine bağış yapılabileceğini belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
World tek çatı oldu, bağış bile yapan yeni kart doğdu
Yapı Kredi Bankası, banka kartı, kredi kartı ve kredi kartı programlarını 'World' markası altında birleştirerek, tek bir çatı altında topladı. Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, 6.5 milyon World kredi kartı ile pazarda yüzde 23.3'lük pazar payına sahip olduklarını belirterek, bütün kartları müşterilerin farklı ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden yapılandırdıklarını söyledi. Somer, pazarda kart enflasyonu yaşandığını da kaydederek, yeni World ile cüzdanlardaki kart enflasyonuna son vermeyi hedeflediklerini bildirdi. Çok seyahat eden müşterileri, gençler, işadamları gibi farklı müşteri profillerinin ceplerine birden çok kartla girmek yerine tek bir karta yapılacak program ve/veya kulüp üyelikleri ile hizmet edeceklerini kaydeden Somer, World'ün yeni stratejisi ile 'Crystal, platinium, gold, play, travel ve business' kulüpleri, seyahat, paylaşım, iletişim ve öğrenci gibi programların da karta yüklenmesiyle 20'ye yakın işlemin tek kart üzerinden yapılacağını açıkladı. Seyahat programını seçen müşterilerin alan vergisi ve yurtdışı seyahat sigortasından ücretsiz yararlanabileceğini ifade eden Somer, paylaşım programını seçen müşterilerin ise World'ün seçtiği sosyal sorumluluk projelerine bağışta bulanarak katkıda bulanabileceğini dile getirdi. Her kulüp ve program üyeliğinin 10 ila 40 YTL bedel karşılığında karta yüklenebileciğini belirten Somer, World kartın yıllık bedelinin ise 30 YTL olduğunu anımsattı.

'2008'DE % 26 BÜYÜRÜZ'
Türkiye'de kredi kartı pazarında gidilecek daha çok yol olduğunu söyleyen Nazan Somer, "Türkiye'de çalışan nüfusta kart sahiplik oranı hâlâ yüzde 65'ler seviyesinde. Bu oran toplam nüfusta ise yüzde 40-50 arasında. Pazar doydu diyemeyiz. Türkiye, genç nüfusu nedeniyle hâlâ dinamik bir pazar" dedi. 2008 yılında kredi kartı pazarının yüzde 20 büyüyeceğini öngören Somer, World de büyüme hedefinin ise yüzde 26 olduğunu sözlerine ekledi.