kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yapı Kredi Bankası 1.5 yıl çalıştı, World Card'ı 'club'laştırdı

Word'ün işlevini değiştirecek olan Yapı Kredi, kart kullanıcılarını 'club' üyesi yaparak üyelerine sınıfına göre hizmet verecek..
İki yıldır kredi kartları konusunda sessiz kalan Yapı Kredi Bankası, bu sessizliğini bu hafta bozuyor. World'ün logosundan işlevine kadar hemen her şeyi değiştirildi... Para Dergisi'nin bu haftaki sayısındaki habere göre yeni ürün 1.5 yıllık çalışmanın sonucu ortaya çıktı. "Can do" adı verilen ve "İstersek yapabiliriz" sloganıyla çalışanlara tanıtımı yapılan projeye göre, bütün kredi kartı kullanıcıları belirli sınıflara ayrılarak "club" (kulüp) üyesi haline getiriliyor. Örneğin, Business Card kullanıcıları, "Business Club" üyesi olacak. Küçük ve büyük tüm ticari işletmelere yönelik oluşturulan bu sisteme, firmalar büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre yönlendirilecek. Business Club'a ait yıllık kart ücreti ise 30 YTL olacak.

ÜYELİK ÜCRETLERİ VAR
26 yaşını geçmemiş ve öğrenci olanlar "Play Club" çatısı altında toplanıyor. Bu sistem öğrenciler için büyük avantaj sağlıyor. Gelir belgeleyemeyen üniversite öğrencileri, kefilsiz ve düşük limitli kredi kartıyla bu kulübe üye olabiliyor. 100 YTL'ye kadar ücret ve faiz ödemeden nakit avans çekebiliyor, daha fazla World puan kazanabiliyorlar. Bu arada, öğrencilerden 40 YTL tutarındaki kulüp üyelik ücretinin de alınmayacağını belirtelim. Sık seyahat edenler "Travel Club" üyesi olacak. Bu sistem seyahat ihtiyaçlarıyla ilgili avantajlar sunuyor. Bu kulübe üye olanlar diğerlerine göre daha az World puanla uçak bileti kazanabilecek. Crystal Club'a sadece davet ya da referansla üye olunabiliyor. Özel bankacılık hizmetlerine varana kadar birçok ayrıcalıklar sunan bu kulüp, bir nevi Yapı Kredi'nin "seçkinler kulübü" olacak. Örneğin, bu kulübe üye olanlar yıllık bedeni 1000 doların üzerinde olan yurtdışı concierge hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Tabii her şeyin bir bedeli var; Crystal Club'ın yıllık üyelik ücreti 300 YTL olacak. Kart kullanıcılarına yönelik iki yeni uygulama da Gold Club ve Platinum Club. Yıllık üyelik ücreti 40 YTL olan Gold Club, acil durumlarda ücretsiz araç çekilmesi, yol yardım hizmeti, evdeki teknik sorunlar için ücretsiz tamirci temini gibi avantajlar sunuyor. Bu kulübe üye olanlar, gelir kriteri aranmadan anında Gold Card alabilecek. Aylık 4 bin YTL ve üstü düzenli geliri olanlarsa Plantinum Club'a üye olabilecek.