kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani Le Monde'a konuştu: ABD bize hiç baskı yapmadı

Yeni Haber
Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Bush Yönetiminin kendilerine "hiç baskı yapmadığını" belirterek, "Bizim gibi krizi barışçıl bir biçimde çözmeyi arzuluyorlar" dedi.

Son günlerde Mesut Barzani ile görüşen Batılı medya organlarından Fransız Le Monde gazetesi, Erbil kaynaklı haberinde Mesut Barzani'nin Türkiye'den korkmadığını söylediğini belirtti.

Gazeteye göre, Barzani, "Türkiye'nin kullandığı tehdit ve şantaj söylemini kabul etmediğini"ni kaydetti. "Türkiye'nin işgali halinde kendilerini savunacaklarını vurgulayan Barzani, "bir işgalin bir savaş eylemi" olacağını da öne sürdü.

Türkiye'nin ekonomik ambargo uygulaması halinde Kürt bölgesindeki 5 milyon kişinin "açlıktan ölmeyeceği"ni de öne süren Mesut Barzani, Amerika'nin yaklaşımı için "aynen bizim çizgimiz gibi" diyerek, "Bush yönetimi bize hiçbir baskı yapmıyor ve bizim gibi, krizi barışçıl yollardan çözmek istiyor" şeklinde konuştu.

"BABACAN İRAN'DAN OPERASYON İÇİN YEŞİL IŞIK SAĞLAMADI"


Bu arada, Fransız gazetesi, haberinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın İran temaslarını da değerlendirdi. "Türk diplomasi şefi, Irak'taki PKK'ya karşı operasyon için İran'dan beklediği yeşil ışık sağlamadı" diyen gazete, Babacan'a krizin barışçıl bir biçimde çözümlenmesi gerektiğinin anlatıldığını kaydederek bir defa olsa da İran'ın Amerikalılar ile aynı çizgide olduğu yorumunu yaptı.

ANKA