kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mesud Barzani

Barzani: Operasyon, bizimle savaş ilanı anlamına gelir

İngiliz basınına konuşan Kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani, Türiye'nin Kuzey Irak'a yönelik herhangi bir hareketinin "savaş ilanı" olacağını söyledi. Barzani, "Biz Türkiye için bir tehdit değiliz. PKK'nın artık sadece bir bahane olduğunu düşünmeye başlayacağım" dedi. Barzani, "Ankara, PKK ile olan sorununu mazeret göstererek Iraklı Kürtleri durdurmak istiyor" diye konuştu. "İşgal ya da hücum ederlerse, bu savaş demektir" diyen Barzani, sorunu silahlarla değil diyalogla çözme çağrısında bulundu. Barzani, "Barışçı bir yaklaşım benimserlerse, biz de elimizden gelen yardımı yaparız" dedi.

'PKK YASADIŞI'
Barzani'nin yeğeni Neçirvan Barzani ise "PKK'nın son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarn yasadışı olduğunu ve topraklarıda yapılan saldırılara izin vermeyeceklerini söyedi.

PAZARLIK PEŞİNDE
ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, tanınmış düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Kürt liderler izin vermese, PKK, K. Irak'ta varlık gösteremez" dedi. Parris, Barzani'nin PKK'yı gelecekte Türkiye'ye karşı "pazarlık kartı" olarak kullanmak üzere bölgede tuttuğunu söyledi.