kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

100 terörist kıstırıldı

Yeni Haber
Irak sınırında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin, teröristlerin Kuzey Irak'a geçiş noktalarını kapatmasıyla 100 dolayında teröristin İkiyaka Dağları'nda kıstırıldığı bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması ve 8 askerle de irtibatın kesildiği saldırının ardından terör örgütüne yönelik operasyonlarına hız kazandıran Mehmetçik, terör örgütü üyelerinin Kuzey Irak'a geçiş yaptığı tüm noktaları kapattı.

Teröristlerin kaçış noktalarının kapanmasıyla Kuzey Irak'a geçemeyen 100 dolayında teröristi Irak sınırındaki İkiyaka Dağları'nda kıstıran güvenlik güçleri, operasyonlarını da bu bölgeye kaydırdı.

Teröristlerin, İkiyaka Dağları'ndaki mağaralarda saklandıkları yönünde duyum alan Mehmetçik, grubun Irak'a geçişini engellemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla kara ve hava destekli operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BİRLİKTE ŞIRNAK'TA DA OPERASYONLAR

Şırnak'ta güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Alınan bilgilere göre, Beytüşşebap ilçesi Beşağaç Köyü yakınlarında 7'si köy korucusu toplam 12 kişinin öldürülmesi ve Küpeli Dağı'nda 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyonlar sürüyor.

Cizre-Şırnak, Şırnak-Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri yol güzergahında zırhlı araçlar eşliğinde her gün mayın taraması yapılırken, mayın taramasına katılan öncü askerlerin koruyucu özel elbise giydikleri görüldü.


Cudi Dağı'nda dün geceden beri yoğunlaştırılan operasyonlara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kobra helikopterler de katıldı. Kobra helikopterleri teröristlerin bulunduğu bölgelere çok sayıda bomba attı.

Ayrıca operasyonların yoğunlaştırılması ile sıkışan teröristlerin Türkiye'den Irak'a kaçma ihtimaline karşı sınır bölgelerinde bulunan birliklerin alarma geçirildiği kaydedildi.

TUNCELİ'DE SICAK TEMAS


Tunceli'de, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda bazı teröristler etkisiz hale getirildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında 2 gündür sürdürülen operasyonda, teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı.

Hava destekli sürdürülen operasyonda, teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, arazide mayın taraması da yapılıyor.Operasyonda bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği öğrenilirken, Tunceli Valiliği, daha sonra resmi açıklama yapılacağını bildirdi.

SİİRT'TE SIĞINAKTA PATLAMA: ÜSTEĞMEN YARALANDI

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'a ait sığınakta meydana gelen patlamada, Üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Pervari ilçesine bağlı Herekol Yazlıca mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, örgüte ait sığınak bulundu.Sığınakta bulunan poşetlerin kontrol edilmesi sırasında meydana gelen patlamada Üsteğmen Aluçlu ağır yaralandı.

Siirt Asker Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Üsteğmen Aluçlu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edildi.

ASKERİ GÖRÜNCE KAÇTILAR

Gaziantep'te sınırdan Türkiye'ye girmek isteyen bir grup terörist, askerleri fark edince yeniden Suriye'ye kaçtı.

İslahiye ilçesi Tahtaköprü mevkisinde bugün saat 10.00 sularında, sınırdan Türkiye'ye girmeye kalkışan bir grup terörist devriye görevi yapan askerleri görünce Suriye'ye kaçtı.

Teröristler kaçarken beraberlerindeki kutuları sınıra attı. Kutulardan
10 kilo plastik patlayıcı, elektrikli fünyeler, 10 el bombası ile bir
mayın çıktı.


AJANSLAR