kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bursa'da yürüyüşlere katılan bazı gruplar, "Leyla Zana'nın Şaypa ile ortaklığı var" söylentisi üzerine Şaypa Marketler Zinciri'nin bazı mağazalarına saldırmış ve marketteki malları yağmalamıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan 8 kişi ise dün çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Terör protestosundaki yağmacılar aranıyor

İsmet ACAR BURSA-SABAH
Bursa'da terörü protesto ederken sahibi Kürt olan markete saldırıp mallarını yağmalayanları polis arıyor. Olaydan sonra "mala zarar vermek" suçundan yakalanan 8 kişi serbest bırakıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Terör protestosundaki yağmacılar aranıyor
Hakkâri'deki hain pusuda 12 askerin şehit olmasının ardından yurdun dört bir yanında düzenlenen terörü protesto eylemleri, bazı yerlerde acı ve öfkeyi fırsat bilenler tarafından yağmaya dönüştürüldü. Bursa'da 21 Ekim akşamı protesto eylemlerine katılan gruplardan bazıları, sahipleri Mardinli olan bir marketin şubelerine saldırıp camlarını kırarken, bir şubede ise kepenkler kırılıp bazı mallar yağmalandı. Olaylara karıştıkları gerekçesiyle yakalanan 8 kişi ise "mala zarar vermek" suçundan savcılığa çıkarıldı. Sanıklar savcılık tarafından serbest bırakıldı.

"ZANA'NIN ORTAĞI" SÖYLENTİSİ
Bursa'da yürüyüşlere katılan bazı gruplar, "Leyla Zana'nın Şaypa ile ortaklığı var" söylentisi üzerine Şaypa Marketler Zinciri'nin bazı mağazalarına saldırdı. Marketin çeşitli şubeleri taşlanarak camları kırıldı, araçlarına zarar verildi. 21 Ekim gecesi saat 22.00 sıralarında Altıparmak şubesinde ise, saldırıyla birlikte yağma olayı yaşandı. Bazı kişiler, kepenklerini kırdıkları marketten yağ, meşrubat gibi malları yağmaladı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Semih Sezek (19), Ahmet Yılmaz (26), Mehmet Erdan (23), Aşkım Koç (19) ile Berk Türker (18) ile 18 yaşından küçük H.C.O., B.T. ve H.O.'nun olaylara karıştığını belirledi. Bu kişiler olaydan 2 gün sonra 23 Ekim'de yakalanarak gözaltına alındı.

"GRUPTAN 'SALDIRIN' DEDİLER"
Zanlılardan yaşları 18 ile 26 arasında değişen 5'inin "darp, bıçakla yaralama, hırsızlık, ırza geçme, kasten yaralama, hükümet emirlerine uymama, hakaret ve sövme" gibi suçlardan sabıkalı olduğunu belirlendi. Zanlılar, 26 Ekim'de "Mala zarar verme" suçundan çıkarıldıkları mahkeme tarafından "adli kontrol" şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların ifadelerinde, "Toplu halde yürüyüş oluyordu. Grup içerisinden 'Saldırın, bunlar Leyla Zana'nın ortağı' dediler. Biz de saldırdık" dedikleri öğrenildi. Öte yandan bazı basın mensuplarının objektiflerine de malları yağmalarken yakalanan zanlılar ise polis tarafından her yerde aranıyor. Yeni TCK'da "mala zarar vermek" suçunu işleyenler için 4 aydan 3 yıla kadar, "yağma" suçundan ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabiliyor.
Haberin fotoğrafları