kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terörist saldırılara karşı ilginç tepkiler

Yeni Haber
Türkiye'de teröre karşı her kesimden tepkiler devam ediyor. Çoğunlukla meydanlara yansıyan protesto gösterileri kimilerince farklı şekillerde dile getiriliyor.

Bir resim atölyesinin TÜYAP'ta kurduğu stantta vatandaşlar teröre karşı tepkilerini simgelerle ve cümlelerle tuvale yansıtıyor. Bir spor kulübü üyeleri de ilginç gösterileriyle terörü kınadı, şehitleri andı.

Son günlerde yaşanan terörist saldırılara karşı Türkiye'nin dört bir tarafından tepkiler yükseliyorı. Vatandaşlar ev ve işyerlerini Türk bayrakları ile donatırken çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerince hemen her gün protesto yürüyüşü yapılıyor.

Teröre karşı zaman zaman da ilginç eylemler ve gösteriler de ortaya konuyor. 26. İstanbul Kitap Fuarı'nın başladığı TÜYAP'ta Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla stant açan Aysen Arın Atölyesi, sanat yoluyla terörü kınarken, şehitleri de yad ediyor. Stanta kurulan tuvallere ellerine fırça ve boyaları alan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini yansıtıyor, çeşitli sembollerle de tepkilerini çiziyor.

Vatandaşların teröre tepki resimlerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden ressam Aysen Arın, özellikle Türk bayrağı, Atatürk ve Türkiye haritasının çizildiğini söyledi. Şiddete karşı olduklarını belirten Arın, "Son günlerde şehit vermeye başlayınca öğrencilerim eline silah alıp Irak'a yürümek istedi. Bu çağda savaşların çözüm olmadığını düşünüyorum. Bir bombalık canımız var. Kafamızı, mantığımızı kullanarak, şiddetten ziyade akıl yoluyla, sanat yoluyla siyasilerin dikkatini çekerek mesajımızı vermek istiyoruz." dedi.

Bunun için atölyedeki öğretmen ve öğrencilerle stant kurduklarını kaydeden Arın, tuvallere çeşitli semboller çizdiklerini aktardı.

Vatandaşların da semboller çizerek tepkilerini dile getirdiğini belirten Arın, "İlk çizilen sembolü unutmuyorum. Ağlayan bir göz. Çünkü şehitlerimize hepimiz ağladık. İkinci sembol de çok anlamlıydı. Türkiye haritası üzerinde karabulutlar resmedilmişti. Gerçektende son günlerde ülkemiz üzerinde karabulutlar dolaşıyor." diye konuştu.

Tuvale semboller çizen bazı gençler de, "Terörü lanetliyoruz. Her gün bir çok anne ağlıyor. Onlarla birlikte biz de ağlıyoruz. Seçenekli hayata hayır diyoruz. Başkalarının seçeneklerine göre yaşamaktansa hiç yaşamayalım daha iyi." şeklinde konuştu.

Kobra Spor Kulübü Antrenörü Ener Önger ve öğrencileri de ilginç gösterileri ile tepkilerini dile getirdiler. Çivilerin üzerine yatan Önger'in üzerinde öğrencisi balyoz ile beton kırdı. Önger de kitemitlerin üzerine elini koyan öğrencisinin eline balyoz ile vurarak kiremitleri kırdı. Son olarak da Önger iki araç arasına girdi. Önger'i sıkıştıran araç patinaj çekti. Gösterilerini terörü kınamak için yaptıklarını ifade eden Önger, "Terör dursun artık. İçimiz yandı, moralimiz bozuldu. Ben 5 sene önce askerlik yapmıştım, yine giderim." diye konuştu.

(CHA)