kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul'da yaşayan eski modacı Clio Fotiyadis her gün bir buçuk saat yoga ve meditasyon yapıyor.

'En önemli şey insanın kendisini mutlu etmesidir'

Mirey Mesayyah
20.10.2007
Kendi adını taşıyan giyim markası ile tanınan modacı Clio Fotiyadis, en çok sıradışı hayatıyla kendinden bahsettirdi. Giyim tarzıyla, gerçekleştirdiği defilelerle, verdiği çılgın partilerle hep hareketli ve hızlı bir yaşam süren Fotiyadis, 13 yılını kendi markasının modellerini yaratarak geçirdi. Daha sonra modaevini kapatıp, mankenlik ajansı kurdu ve prodüksiyon işine girdi. Ancak geçirdiği hastalıklar ve ameliyatlardan sonra yaşamını meditasyon, yoga, reiki yaparak sürdürmeye başladı. Kendisini bunlardan aldığı enerjiyle tedavi ettiğini söyleyen Clio Fotiyadis, yeni yaşamını anlattı.

- Moda dünyasını neden bıraktınız?
- Dört yıl önce hastalanınca bıraktım. Hastalığım bana kendime önem vermeyi gösterdi. Bir de o dönemde Hindistan'a yaptığım bir yolculukta meditasyon ve aldığım kurslar sayesinde 'kendimi bulma' arayışı bana hayatımda yeni bir yön çizmeme öncü oldu. Orada çok önemli bir şey öğrendim; ellerimle insanları iyileştirebilme gücümün olduğu söylendi. Bunu öğrenince hayatımda bugüne kadar yaptığım tüm işleri bırakıp bu yönde ilerlemek istedim.

'ENERJİ VEREBİLİYORUM'
- Hastalığınız neydi?
- Birçok hastalık geçirdim. Yıllar önce beynimde tümör çıktı ve ameliyat oldum. Daha sonra kısmi felç geçirdim ve vücudumda prolaktin sayısı yüksek çıkmaya başladı. Prolaktin sayısı yükselince yeniden ameliyat söz konusu oldu ama ben bu sefer beynimde yeni çıkan tümörü ameliyatsız yenmeye karar verdim. Sadece ilaç ile tedavi olmaya başladım. Ama prolaktin sayısı düşmeyince ilaçları da kestim. Sonra da Hindistan'a gittim ve enerji ile tedavi yöntemine başladım.

- Bu tedavi yöntemini biri mi tavsiye etti?
- Beynimde ikinci tümör çıkınca bir arkadaşım, hastalıkları enerji ile tedavi eden Yeniköy'deki bir kadından söz etti. Ben de, kendisini arayıp randevu aldım. Daha ilk seansta benim de enerji verebilecek kapasitem olduğunu söyledi. Tabii, bu hiç bilmediğim bir özelliğimdi. Bunun üzerine bu işi yerinde öğrenmek için Hindistan'a gittim. Kendimi Puna'daki Osho Meditasyon Merkezi'nde buldum. Puna'dan ayrılmak üzereyken ayurveda ile tedavi yapan bir doktor ile tanıştım. Bana bir chek-up yapmamı önerdi. Check-up sonucunda geçirdiğim tüm hastalıkları tek tek bildi, beynimdeki yeni tümör dahil. Beni yoga, meditasyon ve masajlar ile iyileştirdi. Goa'da tesadüfen deniz kenarında yürürken bir reiki hocası ile tanıştım. Ondan enerji ile tedavi konusunda ders aldım. Zaten kendime enerji vermeye başlamıştım.

- Nasıl yapıyorsunuz bunu?
- Bu iş, bir disiplin meselesi. Bana yasaklar koydu; ilaç dahil hiçbir kimyevi madde kullanmamak, içki içmemek... Yemeklerde kısıtlamalar getirdi. Kendime enerji vererek tedavi etmek için içimdeki tüm baskıları açığa çıkardım. Bu çok sarsıcı oldu, ağladım. Kısacası kendimi tanımak için bana yol göstermiş oldular. Zaten kendini tanıdıktan sonra da mutlu olmayı öğreniyorsun. Bence hayatta en önemli şey insanın kendisini mutlu etmesidir. Buna inandıktan sonra her şey daha kolay oluyor, tüm zorluklara başka gözle bakıyorsunuz.
Haberin fotoğrafları