kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avusturya'da çocuk yapana bedava otopark

Yeni Haber
Avusturya'daki koalisyon hükümetinin ikinci ortağı Halk Partisi (ÖVP) aile içindeki çocukların ekonomik yükünü azaltmak için teklif sundu. Teklifler arasında çocuk sahibi annelere bedava araba parkı da yer alıyor.

ÖVP, ailelere destek olarak bir paket sundu. ÖVP aile sorumlusu Ridi Steibl, daha fazla anaokulu ve dört yaşın altındaki çocuklar için öğleden önce bedava anaokulu önerisini getirdi. Steibl, "Bu öneri hayata geçirilirse, ailelerin maddi olarak biraz rahatlamasını sağlayacaktır" dedi. Yeşiller Partisi sözcüsü Ewa Glawisching ve Avusturya'nın Geleceği İçin Birlik Partisi (BZÖ) aile sorumlusu Ursula Haubner, bu önerilerin ailelere ciddi anlamda destek olmadığını söyledi. ÖVP'nin önerileri arasında çocuklar için bedava teleferik kartları, anaokullarında daha fazla yer, kısmı olarak da bedava anaokulu ve doğum masrafı olan 130 Euro'nun kaldırılması yer aldı. Steibl, bu yardımların ailenin ekonomik durumunu rahatlatacağını belirtti.

Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Doris Bures bu tekliflere karşı çıkarak "Sadece bir kaç kişinin yararlanabileceği bir sistem bu. Ben Kadın Bakanı iken bu olamaz" dedi. Bures ayrıca 15 yaşına kadar bütün çocuklar için okul sonrası eğitim ile tam gün okullar ve daha fazla ana okulu ile öğleden sonra bakım yerleri ile ailelerin adil olarak rahatlatılacağını vurguladı.

(AA)