kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer: "Kuzey Irak'a yönelik operasyon kaçınılmaz hale geldi"

Yeni Haber
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuzey Irak'ta teröre yönelik bir operasyonun kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Ağrı'ya gitmek üzere geldiği Van'da gazetecilere yaptığı açıklamada bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, sıkıntılı bir süreçten geçerken birliğin ve beraberliğin pekiştirilmesi için ciddi adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Sezer, Türkiye'nin bu sorunları aşabilecek önemli kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

Bu kaynakların birlik ve beraberlik ruhu içinde ve aynı zamanda atılımcı bir yapıyla değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duran Sezer, terörün geçmişten bu yana bölgenin kalkınmasının yanı sıra birlik ve beraberliğin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu ifade etti.

Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Son dönemde artan terör girişimleri, alınan bu tedbirleri zorunlu kılıyor. Kalkınma ve huzurlu bir ortamda birlikte yaşamak açısından terörün bitirilmesi şart. Ama terör sadece askeri yöntemlerle bitirilmez. Öteden beri, terörü oluşturan sorunları ortadan kaldıracak, işsizliği önleyecek, ekonomik kalkınmayı gerçekleştirecek ciddi adımların yeterince atılamadığını görüyoruz. Bu konularda, devletin ve siyasetin tümüyle yapabileceği işlere odaklanması gerektiğini ama mevcut terörün güvenlik tedbirlerinin de bir an evvel uygulamaya konması gerektiğini söylemeliyim. Bu anlamda Kuzey Irak'taki teröre dönük bir operasyon artık kaçınılmaz hale geldi.''

DSP Genel Başkanı Sezer ve beraberindekiler, daha sonra kara yoluyla Ağrı'ya hareket etti.

CHA