kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan ABD'ye sert mesaj

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Condoleezza Rice'ın açıklaması çok farklı şekilde geliyor. Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz'' dedi.

Erdoğan, Bükreş'teki Victoria Sarayında Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu ile yaptıkları ikili görüşmeler ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın ''Kuzey Irak'a girmeyin, üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz'' şeklindeki sözlerinin ''yeni bir gelişmenin habercisi olup olmadığı''na ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Tabii, Condoleezza Rice'ın açıklaması çok farklı şekilde geliyor. Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz. İnsana sormazlar mı? 'Amerika, on binlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi? Bir rahatsızlığı mı var?' Amerika'nın Irak'tan ne rahatsızlığı var? Şu anda stratejik bir müttefik olarak Amerika bizimle hareket etmek durumundadır. Onlarla Afganistan'da beraber hareket ettik.

Dolayısıyla, gerek şahsım, gerekse Cumhurbaşkanımız... Başkan Bush'la, Condoleezza Rice'la yaptığımız görüşmelerde bunları kendilerine ilettik. Ulusal bazda da uluslararasında da yapmamız gereken neyse bu konuda, terörle mücadele bugüne kadar attık, şimdi de bu adımı atmaya mecburuz ve atacağız.''