kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

New York'ta kahraman Türk kızı VİDEO

Yeni Haber
New York'un Long Island bölgesinde, kasiyer olarak çalıştığı süpermarketi soymak isteyen maskeli ve silahlı soyguncuyu baltayla kovalayarak süpermarketin soyulmasını engelleyen 27 yaşındaki Türk kızı Hafize Şahin kahraman ilan edildi.

4 senedir Montauk Highway in Brookhaven ailesine ait markette kasiyerlik yapan Hafize Şahin, medyanın gösterdiği ilgiye şaşırdığını belirtti.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ....


İşyerlerinin 4 yıl içinde 5 kez soyulduğunu ifade eden Hafize Şahin, çok korktuğunu; fakat hırsızın kendinden emin olmayan hareketleri ve kullandığı silahın gözüne çok küçük gelmesinin kendisini cesaretlendirdiği ifade etti. Hafize Şahin, "İşyerimiz 4 yıl içinde 5 kez soyuldu. Hırsız ilk içeri girdiğinde çok korktum. Benden sadece parayı istedi. Parayı istediği sırada sürekli polis alarmına basmak için uğraştım; fakat alarmı bulamadım. Soyguncu bunu fark etti, kasanın arkasına geçecekmiş gibi davrandı fakat geçmedi. Sürekli olarak kapıyı kolluyordu. Kapıyı kolladığı sırada elime baltayı aldım ve hırsıza doğru savurdum. Olanlar 10 dakika sürdü. Bu arada markete kimse gelmedi. Alarm düğmesine çok geç bastığım için poliste geç geldi." dedi.

Aslen Giresunlu olan ve 9 yıldır ABD'de yaşayan Hafize Şahin, herkesin çok büyük bir risk aldığı konusunda birleştiğini anlattı. Polisin kendisine çok cesur olduğunu fakat böyle bir durumda kesinlikle parayı vermesi gerektiği konusunda tavsiye verdiğini belirten Şahin, "Ailem çok tedirgin oldu ve üzüldü. Parayı ver, kurtul diyorlar." dedi.

Şahin, New York Post, New York Daily News ve Newsday birçok gazeteye haber oldu. Gazeteler Hafize Şahin'in küçük cüssesiyle çok büyük bir kahramanlık örneği gösterip, silahlı ve maskeli soyguncuyu, tezgahın altından çıkardığı balta ile kovalayarak soygunu önlediğini yazdı. 1,60 boyunda ve 45 kilo ağırlığındaki Şahin'in küçük yapısıyla maskeli soyguncuyu kovalaması, çalıştığı Montauk Highway In Brookhaven marketinin güvenlik kamerası tarafından da tespit edildi. Çeşitli televizyon kanalları ve internet siteleri Şahin'in soyguncuyu kovalayan video bandını yayınlayarak, Şahin'i kahraman ilan etti.

CHA