kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyanın en büyük uçağı ilk seferine çıktı

Yeni Haber
Dünyanın en büyük yolçu uçağı olan Airbus A380 süper jumbo, ilk seferine çıktı. Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağı bugün Singapur'dan Avustralya'nın Sidney kentine hareket etti.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

Uçağa önce, ilk bileti açık arttırmayla 100.380 dolar ödeyerek satın alan Julian Hayward bindi. Hayward, 7,5 saatlik uçuş için 1A suitini satın aldı. İlk seferin biletleri eBay üzerinden açık arttırmayla satıldı. Toplanan 1,26 milyon dolar, yardım amaçlı kullanılacak. Singapur Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Chew Choon Seng, sefer dolayısıyla biniş kapısı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçmişteki en büyük uçak olan Boeing 747'nin üretilmesinden yaklaşık 40 yıl geçtiğini belirterek "tarihi bir andayız ve bu an, havacılıkta önemli bir köşe taşıdır" dedi.

Boeing 747 yolcu uçağı 500 kişi taşırken, A380, 853 yolcu taşıyabiliyor. Ancak Singapur Havayolları, uçağın içini, 471 yolcu taşıyacak şekilde düzenledi. Bunlardan 12'si yataklı, masalı süit olarak düzenlenirken, 60 yer business class, 399 yer de economy class olarak düzenlendi.

DEV UÇAK SYDNEY'E İNDİ

Dünyanın en büyük yolcu uçağı "Airbus A380" süper jumbo, Avustralya'nın Sydney kentine indi.

Singapur'un Changi havaalanından 455 yolcusuyla bugün havalanan Singapur hava yollarına ait uçağın, Sydney'e tarihi seferi yaklaşık 7 saat sürdü.

4 pilotu bulunan uçak, dev kanatları nedeniyle genişletilen ve uzatılan Singapur havaalanındaki pistte yolcuların alkışları eşliğinde hareket etti. İki katlı ve 4 adet Rolls Royce Trent 900 motoru bulunan uçak, kalkışından 16 dakika sonra günün ilk ışıklarının aydınlatmaya başladığı gökyüzünde süzülmeye başladığında ise yolculardan daha fazla alkış aldı. Yolculuğun başında mürettebat, yolculara şampanya ikram etti ve sertifika verdi.

Hava yolculuğunda yeni bir çağ açan dev jumbo, Singapur'a yarın geri dönecek.

(AA)