kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'ın ihanet kotası

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisi içinde kendisine karşı oluşturulan muhalif hareketi, "Doğal karşılıyorum. Bu bizim partimizin doğasında var. Siyasette yol arkadaşları arasında ayrışmalar olabilir. Ancak, ihanet derecesine varacak kadar ahlaksız tutum içerisine giren de var. Benim de kafamda bir ihanet kotası var" dedi.

CNN Türk Televizyonunda Fikret Bila ve Murat Yetkin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Baykal, CHP içinde muhalif hareketleri, "muhalefet partimizin doğasında var" şeklinde değerlendirdi.

Baykal, "Bir kurultay süreci başlattık. Seçimlerde seçilen var seçilmeyen var. Listeye koyulmayan var. Dolayısıyla bir arayışa giriliyor. Bu ortamı CHP'nin çok iyi değerlendireceğine inanıyorum, bundan hiç kuşkum yok. Bu kurultayda nasıl bir CHP çıkacağı da belli olacak" diye konuştu.

"YOL AYRIMINA GİRENLERDENİM"

Siyasette yol arkadaşları arasında ayrışmalar olabileceğine işaret eden Baykal, bu ayrışmayı "ahlaksızca" yapanlar olduğunu söyledi. Baykal şöyle devam etti:

"Siyasette önemli unsurlar vardır. Bu duygular beraberlik güven dayanışma gibi. Siyasette zaman zaman ayrışma olur. Atatürk'le beraber yola çıkanlar da yol ayrımına girmişlerdir. Bazen yol arkadaşlığını götüremez duruma geliyoruz. Bülent Ecevit'le de yollarını ayıranlar oldu. Ben de Ecevit'le yollarını ayıranlardan biriydim. Ancak, bu yol ayrışmalarında bazıları ihanet derecesine varacak kadar ahlaksız tutum içerisine giriyorlar"

"REFERANDUM HUKUK GARABETİ"

21 Ekim'de yapılacak referandumu "hukuk garabeti" olarak değerlendiren Baykal, CHP'nin çağrısını yineleyerek, "Şimdi referanduma 4 gün kaldı. Halk referanduma çağrılıyor. Bunun bir hukuki saygınlığı olabilir mi? Bu bir kriz konusudur. Duyarlı vatandaş sesleniyorum bu saçmalığa alet olmayın" dedi. Sandığa giderek tepkisini göstermek isteyenlerin olabileceğini kaydeden Baykal, oy kullanmayanlara yönelik 17 YTL. cezasının uygulanamayacağını belirterek, "alsınlar da görelim" dedi.

(ANKA)