kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başar Esad, Meclis Başkanı Köksal Toptan'la görüştü.

Esad'dan PKK'ya karşı tam destek

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Tezkereyi destekleyen Suriye Devlet Başkanı Başar Esad, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretinde "Türkiye terörle verdiği mücadelede haklı" dedi..
Suriye Devlet Başkanı Başar Esad, tezkereye desteğinin ardından dün de terör örgütü PKK ile ilgili net mesajlar vermekten çekinmedi. Esad, dün TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı TBMM'de ziyaret etti. Toptan kapıda karşıladığı Esad'la yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı.

"TÜRKİYE'NİN HAKKI"
Toptan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin son yıllarda mükemmel düzeye ulaştığını belirterek, Esad'ın önceki gün yaptığı açıklamalarla, Türkiye'nin terörle mücadelesine verdiği desteğin, bu ilişkinin boyutunu ortaya koyduğunu vurguladı. Görüşmede, Esad'a Suriye ile KKTC arasında doğrudan seferlerin başlaması karşısında duydukları memnuniyeti de dile getirdiğini belirten Toptan, "Türkiye ve Suriye'nin ortak uluslararası sorunları beraber ele alması bölge ve dünya barışına hizmet edecektir" dedi. Görüşmede, Esad'ın terörle mücadele konusunda Türkiye'nin mücadelesine verdiği desteği yinelediği öğrenildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Esad, "Türkiye'nin meşru hakkı olarak teröre karşı sınır ötesi operasyon yapma hakkı vardır. Biz Suriye olarak bu konuda Türkiye'yi destekliyoruz" sözlerini yineledi. Esad'ın, "Ben terör örgütüyle mücadele edilmesi gerektiğini bu tezkere çıkarılmadan önce, TBMM'deki yapıyı bilmeden, doğru olduğuna inandığım için söyledim. Parlamentodan da böyle karar çıkması memnuniyet verici" dediği belirtildi. Esad, Köksal Toptan'ı, ülkesine davet etti.