kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
V. Putin M. Ahmedinecad

'Topraklarımızdan İran'ı vuramazsın'

Rusya lideri Putin, Batı'nın boy hedefindeki Ahmedinecad'a arka çıktı. ABD'nin olası İran saldırısında Rusya ve diğer Hazar ülkelerinin topraklarını kullandırmayacağını söyledi..
İran yönetiminin ABD ve Batı dünyası ile büyük bir nükleer gerginlik yaşadığı bir dönemde Tahran'ı ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan'ı, üslerini İran'a saldırmak isteyen ABD'ye açmaması konusunda uyardı. Tahran'da dün başlayan Hazar Denizi'ne kıyısı bulunan ülkelerin devlet başkanları zirvesinde konuşan Putin "Başka ülkelerin topraklarının Hazar Denizi ülkelerine saldırı için kullanılmasına izin vermeyeceklerini" söyledi.

SERT SİNYALLER
Sadabad Sarayı'nda Kuran okunmasıyla başlayan zirvede Putin, İran'a askeri müdahale hazırlıkları içinde bulunduğu belirtilen ABD ve Avrupa'ya da sert sinyaller gönderdi. "Hatta bu bölgede (Rusya, Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve Kazakistan'dan oluşan Hazar bölgesi) güç kullanılması düşüncesine bile karşıyız" dedi ve ABD ve Avrupa'ya karşı İran'ı destekleyeceğini vurguladı. "NATO'nun genişlemesini bir sorun olarak görüyoruz" diyen Putin, "ABD'nin tek taraflı siyasetlerine ve tek kutuplu dünyaya karşıyım" şeklinde konuştu. Putin'i çok sıcak bir biçimde karşılayan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ise, "Bugünkü zirve, 5 komşu ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası oldu" dedi. Bir günlük zirve, sonuç bildirisiyle noktalandı.