kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit yakınları yalnız kalmadı

Tutkun AKBAŞ /HABER MERKEZİ
Milli Takım ve Habertürk tarafından başlatılan şehit yakınlarına destek kampanyasında toplanan rakam ilk 24 saatte 33 milyon YTL'yi buldu. Kampanya cumaya kadar sürecek..
Habertürk Televizyonu ile Türk Milli Futbol Takımı'nın önceki gece başlattığı "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası"na katılım çığ gibi büyüdü. Tüm Türkiye terörle mücadele edenlere destek için adeta seferber olurken toplanan bağış ilk 24 saatte 33 milyon YTL'yi aştı. Kampanya, bağış yapmak isteyenler için cuma günü bankaların kapanacağı saate kadar devam edecek. Cuma günü Habertürk yetkilileri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret ederek kampanyada toplanan bağışı teslim edecekler. Genelkurmay Başkanlığı'ndaki bu devir teslimden sonra bağışlanan para Mehmetçik Vakfı'na verilecek. Mehmetçik Vakfı Bağış Şube Müdürü İsmet Hocaoğlu, bir komitenin toplanacağını ve yardımların nasıl değerlendirileceği konusunda bir karar alınacağını açıkladı. Hocaoğlu "Biz her ay şehit aileleri ve gazilere yardım için 2.2 milyon YTL harcıyoruz. Bu kampanyadan toplanan paralar da bu şekilde değerlendirilecektir" dedi.

İLK BAĞIŞ MİLLİLERDEN
İlk bağışı 1 milyon YTL ile Milli Takım'ın yaptığı kampanyada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 5'er milyon YTL destek çıktı. İlk 24 satte 60 bini aşan katılımcının 150 bini SMS'lerle destek verdi. Bu arada kampanya için önceki akşam televizyonda en az 1 milyon YTL bağış sözü verenlerin bu rakamı hesaba yatırmaları bekleniyor. Habertürk, 30 bin dolar gibi bir rakamla yardımda bulunmak isteyen vatandaşların parayı hesaplara yatırmaları, ardından dekontlarıyla kanala fakslamaları durumunda bağış istatistiğine girdiklerini açıkladı. 2005 yılında başlatılan Milliyet gazetesinin "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasında 20 milyon YTL toplanmıştı. Show TV'nin "Yaşasın Okulumuz" kampanyasında da bir gecede 4 milyon YTL toplanmıştı.