kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alibeyköy'deki su baskını dereden kaynaklanmamış

Serdar CANIPEK / SABAH
İSKİ, su baskınlarına neden olan taşmaların Alibeyköy Deresi'nden kaynaklanmadığını, kot farkı nedeniyle meydana geldiğini açıkladı..
İstanbul'u iki gün etkisi altına alan yağışlar sonucunda meydana gelen su baskınlarında Bağcılar Tavukçu, Alibeyköy, Esenler Çinçin ve Bahçelievler Ayamama dereleri taşarken, bölgede çok sayıda ev ve işyeri olumsuz etkilenmişti. Metrekareye 126 kilogram yağış alan Alibeyköy ise yağmurdan en çok etkilenen alan oldu. 2004 yılında meydana gelen su baskınlarıyla gündeme gelen ve 49 milyon YTL harcanarak ıslah edilen bölgede yine benzer sahnelerin yaşanması tartışmalara neden oldu.

'BÖLGE SAKİNLERİ UYARILMIŞTI'
Yaşanan tartışmalar üzerine İSKİ yazılı bir açıklama yaptı. Alibeyköy-Eyüp bölgesinde son yağışlarda derenin taşmadığına dikkat çekilen açıklamada, su baskınlarının dereden bağımsız düşük kotlu bölgelerde ve yol kotunun altında kalan lokal bir bölgedeki bodrum katlarda yaşandığı ifade edildi. İlgili yerel yönetim tarafından olası bir yağışta bu bölgede yaşanabilecek su basmaları için bölge sakinlerinin bodrum katların doldurulması yönünde uyarılmasına rağmen, tedbir alınmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Yaşanan olaylar dere yataklarının işgali, her ne tedbir alınırsa alınsın sonuçta taşkınların yaşanmasını kaçınılmaz kılmaktadır" denildi.