kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı evlendi

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül, Mehmet Sarımermer ile İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen nikah töreniyle evlendi.

* DÜĞÜNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, Kübra Gül'ün şahitliğini TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer'in hayatlarını birleştirdiği nikah töreninde, aile cüzdanı TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından geline verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, nikahın kıyılacağı İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezine, sivil plakalı bir otomobille geldi. Konukların 2 ayrı kapıdan giriş yaptığı merkeze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan saat 12.45'te, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan da saat 13.10'da ulaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile kızı Kübra Gül'ün sabah saatlerinde nikahın kıyılacağı merkeze geldiği ve Kübra Gül'ün nikaha burada hazırlandığı öğrenildi.

Nikah töreni öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dünürü Abdullah Sarımermer birer konuşma yaparak, konuklara hem bayram, hem de İstanbul'daki yağışa rağmen törene katıldıkları için teşekkür ettiler.

Cumhurbaşkanı Gül, burada baba olarak konuşma yaptığını belirterek, ''Çoğunuzun yaşadığı şeyi ben ilk defa yaşıyorum. İlk kez çocuğumu evlendiriyorum'' dedi. Gül konuşmasında, nikah töreni nedeniyle birkaç günden beri yoğun çaba ve mesai harcayan İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 13.15'de kıydığı nikahta, şahitlikleri TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı. Nikah sonrası aile cüzdanı, Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine TBMM Başkanı Toptan tarafından geline verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, bu arada tören öncesi eşi Hayrünnisa Gül, kızı ve damadıyla birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Nikah sonrasında da dünürlerle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Toplam 1910 davetiyenin gönderildiği nikahta konuklara, içecek ve pasta ikramında bulunuldu.

Nikah sonrasında gelin ve damat tebrikleri kabul etti.

YOĞUN ÖNLEMLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra ile Mehmet Sarımermer'in nikahlarının kıyıldığı İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi ile çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metronun, nikahın kıyılacağı kongre merkezindeki istasyonda yolcu indirmesi ve bindirmesine izin verilmedi. Kongre merkezinin önüne sadece davetiyesi bulunan konukların ulaşmasına izin verilirken, davetlilere ait araçlar da bomba dedektörleri ile kontrol edildi.

Çevreye yerleştirilen MOBESE kameralarından alınan görüntülerle ekiplerin yönlendirildiği tören alanında, 2 polis helikopteri de alan üzerinde uçuş yaparak yer ekiplerine yardımcı oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, alınan güvenlik önlemlerini yerinde denetledi.

Bu arada, nikah törenini izlemek üzere görevlendirilen basın mensupları ise İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezine ulaşamadan havalimanı kavşağında oluşturulan noktada tutuldu.

Törene, çok sayıda bakan ve milletvekilleri ile ailelerin yakınları ve davetliler katıldı.

Nikaha çiçek gönderilmediği, isteyenlerin Kayseri'de oluşturulan ormana ağaç diktiği ifade edildi. Ayrıca, törende nikah şekeri yerine sertifika dağıtıldığı öğrenildi.

Öte yandan, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezine girişin yapıldığı havalimanı kavşağına gelen ve banka emeklisi olduğunu ifade eden Muzaffer Aydemir (61), ''Bizim çocuklarımız ne olacak'' yazılı bir döviz açtı. ''Bankazede'' olduğunu belirten Aydemir, güvenlik kuvvetlerince gözaltına alınarak bölgeden uzaklaştırıldı.

(AA)