kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Biri çarptı, diğeri ezdi yardım kurtaramadı

Erdoğan YAPIK - Ali BALCI
Motosikletine arkadan bir taksinin çarptığı Sarp Erem yerde sürüklenirken başka bir taksi tarafından ezildi. Olayı gören spiker Hafize Başak hemen ambulans çağırdı ve kaçan taksinin plakasını aldı..
İstanbul'da önceki gece 02.45 sıralarında meydana gelen kaza, Türkiye'de insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Mehmet Turgay Erem ile mimar Ünaç Erem'in tek çocuğu olan 34 yaşındaki Sarp Erem önceki gece saat 02.45 sıralarında motosikletiyle Levent'ten Beşiktaş'a gidiyordu. Cent Koleji mezunu olan ve ABD'de Johnson & Wales Üniversitesi'nde yiyecek-içecek üzerine eğitim alıp yüksek lisans ve doktora yaptıktan sonra Hyatt Regency Otel'de bulunan Goosip ve Reina'daki Benihana'nın işletmeciliğini yapan Erem'in motosikletine, Barbaros Bulvarı Balmumcu'da, kavşaktaki tünelde plakası tespit edilemeyen bir taksi arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Erem'in motosikleti 150 metre sürüklendikten sonra durabildi. Taksi sürücüsü ise Erem'e yardım etmek yerine olay yerinden kaçmayı tercih etti. Erem yolun ortasında kendisine yardım edecek birilerini beklerken ikinci bir taksi üzerinden geçti. İkinci taksi sürücüsü de Erem'i ezdikten sonra yardım etmek yerine olay yerinden kaçtı.

SUNUCU ARACI TAKİP ETTİ
Bu sırada oradan geçen ve Star'ın Avrupa yayını Eurostar'da "Şans Bende" programının sunucusu olan, şirket aracıyla Cihangir'deki evine giden sunucu Hafize Başak, şoförüne 34 THH 18 plakalı taksiyi takip etmesini söyledi. Ancak Hafize Başak ve arkadaşlarının kovaladığı taksi bir süre sonra izini kaybettirdi. Hafize Başak ve yanındakiler yaralı Sarp Erem için ambulans çağırdı.

KASKI DA KURTARMADI
Olay yerine gelen ambulansla Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Erem'in vücudunda kırıklar oluştuğu ve taktığı kaska rağmen beyin travması geçirdiği belirtildi. Ulus Konakları'nda oturan motosiklet tutkunu Sarp Erem, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen 34 yaşında hayata gözlerini yumdu. Marmaris'te yaşayan anne ve babası acı haber üzerine İstanbul'a geldi. Erem'in iş arkadaşları ise dün tüm gün hastaneydi.
Haberin fotoğrafları