kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MECİDİYEKÖY

Sağanak yağmur susuz İstanbulluyu mağdur etti

Fatih ULAŞ - Deniz DERİN-Müslim SARIYAR
Bayramın ikinci günü bastıran sağanak nedeniyle göle dönen yollarda vatandaşlar mahsur kaldı. Evleri su bastı. Bir kişi öldü. 450 kaza oldu..
Su sıkıntısı nedeniyle yağışa ihtiyaç duyan İstanbul, dün yağışlı havanın etkisine girdi. Yağmur günboyu etkili olurken, akşam üzeri bardaktan boşanırcasına yağan yağmur yaşamı felç etti. Yağmur nedeniyle çok sayıda kaza meydana gelirken, elektrikler kesildi ve TV yayınları aksadı. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan ve yer yer yağan yağmur akşam üzeri şiddetini artırdı. Gök gürültüsü ve şimşekle beraber sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Gaziosmanpaşa, Alibeyköy, Esenler, Bağcılar başta olmak üzere birçok ilçede evler sular altında kaldı. Bazı bölgelerde yollar adeta göle döndü. Birçok vatandaş da araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, 300 su baskınına müdahale etti. Gaziosmanpaşa'da mahsur kalan 20, Bağcılar'da ise 73 kişi, itfaiye tarafından kurtarıldı. Esenler'de bir atölyede mahsur kalan 3 kişi kurtarılırken, içerde bulunan Azerbaycan uyruklu Aydın İsmailov itfaiye tarafından dışarı çıkarıldı. Ancak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Bağcılar Tavukçu Deresi, Alibeyköy Deresi, Esenler Çinçin Deresi ve Bahçelievler Ayamama Deresi taştı.

TV YAYINLARI ETKİLENDİ
Beşiktaş Gayrettepe civarında yağışla birlikte çakan şimşek nedeniyle elektrikler kesildi. Bazı televizyon kanallarında da gidip gelen görüntü kesintisi yaşandı. Trafik sıkışıklığı yüzünden bayram ziyaretine giden vatandaşlar saatlerce yolda kaldı. Yolların kaygan olması nedeniyle günboyu 450 kaza meydana geldi Esenler'de meydana gelen zincirleme kazada 3 kişi, Vatan caddesi girişinde askerleri çarşı iznine götüren otobüsün devrilmesi sonucu ise 9 asker yaralandı.
Haberin fotoğrafları