kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genelkurmay: Misliyle karşılık verildi, verilecek

ANKARA
Sınır ötesi operasyonun tartışıldığı dönemde, Genelkurmay'dan Kuzey Irak'tan yapılan saldırıyla ilgili gece yarısı açıklaması geldi: Bu tür saldırılara misliyle karşılık verilmiştir ve verilecektir..
TSK'nın, PKK terörünü sona erdirmek için sınır ötesi harekatının tartışıldığı dönemde, Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak'tan Uludere ilçesi Yekmal Jandarma Karakoluna havan topu ve ağır makinalı tüfeklerle yapılan saldırıya "misli" ile karşılık verildiğini, bundan sonrada verileceğini açıkladı. K. Irak sınırında askeri hareketlilik sürerken Başkente'de sıcak saatler yaşandı. Şırnak'ın Uludere ilçesinde hemen K.Irak sınırında bulunan Bileç Dağı'nda PKK teröristlerle güvenlik güçleri arasında önceki gün çatışma çıktı. Dağın K.Irak sınırları içerisinde kalan bölgeden sınırdaki Yeşilli köyü Jandarma Karakoluna ateş açıldı. Jandarma Karakolun'dan anında ateşle karşılık verildi. Bu olayın arkasından teröristlerin bulunduğu bölge helikopterlerce havadan bombalanırken, güvenlik güçlerinin sıcak takip için K.Irak sınırına geçtiği iddia edildi. Olayla ilgili dün gece Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden peş peşe 2 ayrı duyuru yayınlandı. Genelkurmayın açıklamalarından sınırın geçilip geçilmediği konusunda bilgi verilmedi. Genelkurmayın ilk açıklamasında, '12 Ekim 2007 tarihinde Kuzey Irak bölgesinden Türkiye sınırları içine silahlı saldırılar yapılmıştır. Asla kabul edilemeyecek olan bu tür saldırılara misliyle karşılık verilmiştir ve verilecektir" denildi.

'ZAYİAT YOK'
Genelkurmay'ın olayla ilgili ayrıntılı açıklamasında ise şöyle denildi: "Şırnak ili Uludere ilçesinin, Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Yekmal Jandarma Sınır Bölük Komutanlığına, Irak toprakları içerisinden, bir grup terör örgütü mensubu tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Güvenlik kuvvetlerince, derhal karşılık verilerek teröristlerin kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."