kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Alican Erciyas (kırmızı gömlekli) 2 aylıkken bypass geçirmişti. Ergenlik döneminde de by-pass olan Alican, Türkiye'nin en genç bypass'lıları arasına ismini yazdırdı. Erciyas'la, Galip Umutcan'ın (solda) kaderleri ameliyat masasında birleşti.

12 yaşında iki kez by-pass ameliyatı

Sevdican GÜNEŞ SAĞLIK
Hastalık onları annelerinin karnında yakaladı. Yürümeye başlamadan iki kez by-pass olan 12 yaşındaki Alican Erciyas ile 9 yaşındaki Galip Umutcan şimdi sağlığın tadını çıkarıyor..
Alican Erciyas 12 yaşında by-pass ameliyatı oldu. Üstelik bu onun ilk by-pass'ı da değildi. Alican Erciyas 2 aylıkken by-pass geçirmişti. Ergenlik döneminde iki kere by-pass olarak Türkiye'nin en genç by-pass'lıları arasına adını yazdırdı. Hastalığa henüz annesinin karnında yakalanmıştı. Doğar doğmaz teşhis kondu ve henüz kırkı çıkmadan da ameliyata alındı. Kalp damarı değiştirildi. Göğüsünde ameliyat iziyle büyüdü. Bu sırada sürekli rutin kontrolleri yapıldı. Ergenliğe adım atarken kolesterolü 300'ü gösteriyordu. Bu oran 40 yaşında sürekli sigara içen, kötü beslenen bir erkeğin kolesterol riskiyle hemen hemen aynıydı. Doktorları anjiyo yapılmasına karar verdi. Yaz tatilinde yapılan anjiyodan sonra yeniden by-pass kararı alındı.

TOP KOŞTURACAK KADAR SAĞLIKLI
Acıbadem Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Türkiye'nin en minik bypass'lısı dediği Alican'ı yeniden ameliyata aldı. Operasyon 8 saat sürdü. Tıkanan kalp damarları yeniden değiştirildi. Ve bir hafta sonra top koşturacak kadar sağlıklıydı. 7'nci sınıfa yeniden sağlıklı olarak başladı. Büyüklerin hastalığına yakalanan Alican daha çok gençti, hastane koridorlarında arkadaş olduğu arkadaşıyla sözleşmişti. Umutcan 4'üncü sınıf öğrencisiydi, o da Alican Erciyas gibi by-pass hastasıydı. Yıllardır aynı kaderi paylaştıkları için arkadaş olmuşlardı. Bayram öncesi son kontrolleri çok iyi çıktığı için kutlama kararı aldılar. Doktorlarıyla bayramlaştılar ve birlikte doyasıya eğlenmenin tadını çıkarttılar. Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, "Onlar Türkiye'nin en küçük by-pass'lılarıydı şimdi en genç by-pass'lıları oldular" diyor.