kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tüm dünya Türkiye'yi konuşuyor

İLİŞKİLİ HABERLER
Tüm dünya Türkiye'yi konuşuyor
AP (ABD): İpler Pelosi'de
Tasarının geçmesi, Beyaz Saray'ın güçsüzlüğünün işareti. Şimdi bütün ipler Pelosi'de. O da tasarıyı meclise getirmeye kararlı.

Guardian (İngiltere):
İlişki çökmek üzere
Türkiye'nin ABD'ye verdiği bölgesel destek politikası, 'iskambil kağıtlarından yapılmış bir ev' gibi çökmeyi bekliyor. Kongre, bir kez daha dünya adına yasa koymaya uğraşıyor.

New York Times (ABD):
Türkiye'nin ruhunu sarstı

Travmatik konular Türkiye'nin ruhunu sarsıyor. Dünya, Osmanlı'nın Ermeni nüfusunu yok etmeye çalıştığını savunurken neden Türkiye mutabık değil?

BBC (İngiltere):
İncirlik olumsuz etkilenir
Türkiye'nin büyük kentlerinde protesto gösterileri yapılıyor. Büyükelçi Şensoy istişare için Ankara'ya çağrıldı. Tasarı, İncirlik Üssü'nün kullanımını olumsuz etkileyebilir.

Telegraph (İngiltere):
Nazilere benzetilme öfkesi
Artan sayıda Batılı tarihçi, Osmanlı dönemindeki olayları 'soykırım' diye niteliyor. Ancak çoğu Türk için 'Naziler' ile aynı kategoriye konulmak kabul edilemez.

Independent (İngiltere):
Diplomatik fırtına riski
Türkiye'de 'diplomatik fırtına' patlak vermek üzere. Türkiye tepki olarak ABD ile Irak'a ilişkin askeri işbirliğini durdurmayı düşünüyor. Başbakan Erdoğan büyük bir baskı altında. Erdoğan yurtdışından destek hak ediyor.

Figaro (Fransa):
Yeni bir darbe
Tasarı, Ankara-Washington arasındaki ilişkileri zehirliyor. 'Soykırım' kararı, sınır ötesi operasyon olasılığından olumsuz etkilenen Türk-ABD ilişkilerine 'yeni bir darbe' vurabilir.