kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÇOCUKLARA 5 YTL HARÇLIK... Başbakan Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde kıldığı bayram namazından sonra Burhaniye mahallesindeki evine döndü. Erdoğan evin önünde toplanan çocuklara 5'er YTL bayram harçlığı dağıttı.

'Bedeli neyse ödenir'

Umut TÜTÜNCÜ / SABAH
Bayram namazını İstanbul'da kılan Erdoğan, "Olası sınır ötesi operasyonun AB ve ABD'nin tepkisini çekeceği söyleniyor" sözleri üzerine, "Bu yola girdikten sonra bedeli ödenir" dedi..
Bayram namazını İstanbul Bağlarbaşı'ndaki Marmara İlahiyat Vakfı'na ait camide kılan Başbakan Tayyip Erdoğan, daha sonra partisinin İstanbul İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma törenine katıldı. Erdoğan, Feshane'deki törende bir soru üzerine, tezkerenin pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda müzakere edileceğini belirterek, "Hükümet olarak 'sınır ötesi operasyon' kararını vermemiz halinde, burada zaman kaybına tahammülümüz yok" dedi.

ABD'Yİ ELEŞTİRDİ
Erdoğan, "Olası sınır ötesi operasyonun dış dünyadan, özellikle AB ve ABD'den tepki çekeceği söyleniyor sözleri üzerine ise, "Bu yola girdikten sonra hazırlığın hesabı yapılmıştır, faturası, bedeli ne olursa olsun bu bedel de karşılanır. Ramazan ayı boyunca 30 şehit verdik. Batı'nın hâlâ 'PKK'yı terör örgütü ilan ediyoruz ama' ifadesini lanetliyorum. Verilecek akla ihtiyacımız yok. Binlerce kilometreden çıkıp Irak'ı vururken kimse kimseden izin almadı."

'AKIL VERMEYİN'
"Bizim Irak üzerinde, siyasi birliği ve toprak bütünlüğüyle alakalı her hangi bir hesabımız söz konusu değildir" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, üçlü mekanizmada (Amerika-Türkiye- Irak) hassasiyetle görev yaptık. Bunun yanında daha sonra Irak merkezi yönetimiyle de görüşmelerimiz oldu. Bütün bunlara karşın olaylar bitmedi. Komşuda terör besleniyorsa, eğer orada da terör konuşlanmışsa, eğitimini her şeyini orada alıyorsa. Bizim yapacağımız bir şeylerin olması lazım." Erdoğan, ABD'de Ermeni soykırım yasa tasarısının kabul edilmesiyle ilgili olarak da, "Biz böyle bir işe pabuç bırakmayız. En sonunda bu nereye gider onu da söyleyeyim, 'nerede inceyse oradan kopsun' demeye gidiyor" dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden Erdoğan daha sonra Kulaksız Mezarlığı'na gitti. Erdoğan babası Ahmet Erdoğan'ın mezarını ziyaret edip Kuran-ı Kerim okudu.