kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Çocuklarımıza hal diliyle örnek olduk'

06.10.2007
-Kadir Bey'i kendinizden daha mı çok düşünüyorsunuz?
- Ö.T: O da beni kendinden daha çok düşünür.
- K.T: Evlilikler sanki bileşik kaplar gibi. Zaman ilerledikçe eşlerin karakterleri, huyları, yapıları birbirleriyle geçişiyor, sivri olanlar törpüleniyor. O süreci iyi değerlendirirseniz, artık mutlulukla devam ediyor.
- Ö.T: Pürüzleri aşmayı bilmek önemlidir. Bizim evlilik hayatımızda sarsıntıları oluşturacak hiçbir pürüz olmadı.

- Çocuklarınıza evliliklerinde mutlu olmaları için neleri yapmalarını, neleri yapmamalarını öğütlediniz?
- Ö.T:
Çocuklar büyürken söylediklerinizi değil, yaptıklarınızı yaparlar. Hal diliyle çocuklarımıza örnek olmaya çalıştık. Kızıma da oğluma da hep şunu söylerim: "Eşinin önceliklerine önem verirsen, o seni daha fazla düşünür."

- Ailenizde hep birlikte yapılan olmazsa olmazlarınız var mıdır?
- K.T:
Her bayram sabahı ailenin en büyüğünün evinde kahvaltı hazırlanır. Beyler bayram namazından sonra mezarlık ziyareti yapıp kahvaltıya katılır. Babamızın ilk göz ağrısı, kendi kişisel servetiyle aldığı gayrimenkulun kirası biriktirilir, her çocuğa, doğacak bebek dahi varsa adlarına zarf hazırlanmıştır. Çocuklara "Dedenizden size mektup var," diye verilir. Beyoğlu'nda aile apartmanında büyüdük. Şimdi çocuklarımız, kardeş çocukları yeğenlerimiz, kardeş gibi, Florya'da bir arada büyüyor. Bu bambaşka bir şey. Güzellikler getiriyor.
- Ö.T: Çocuklarımız hiç anaokuluna gitmedi. Çünkü evimiz anaokulu gibiydi. Okula başlayınca da hiç sıkıntı çekmediler.

- Almanya'da her iki evlilikten biri boşanmayla bittiği için bir kadın milletvekili Gabriele Pauli, evlilikler yedi seneyle sınırlandırılsın dedi. Bu teklifi nasıl buluyorsunuz?
- K.T:
Bulunduğunuz kültür, aile yapınız, bağlarınız var. Eğer bunlar köklüyse, bu evlilikler iyi gidiyor. Ama aile yapısında, geçmişten gelen kültürden eksiklikleriniz varsa, bitiyor. Bizim Türk milleti olarak derin bir kültürümüz var. Bu teklifi bir espri olarak kabul etmek lazım.
- Ö.T: Katılmıyorum. Evlilik bir sorumluluktur. Artık kendiniz için değil birbiriniz için yaşıyorsunuz.